Sedmi sajam ekološki zdrave hrane u Kalesiji

Udruženje građana za razvoj civilnog društva „Citizen“ Kalesija organizuje „Sedmi sajam ekološki zdrave hrane, tradicionalnih proizvoda i turizma – Kalesija 2015“. Sajam će se održati u Kalesiji, u subotu 31. oktobra 2015. godine, na Trgu ispred BKC Kalesija.

Sajam će se sastojati od teoretskog dijela na kojem će se sudionici kroz stručna predavanja upoznati sa teoretskim aspektima i prednostima korištenja prirodnih, ekoloških resursa u proizvodnji zdrave hrane i turističkim potencijalima općine, te izložbenog dijela na kojem će građani izložiti proizvode koje su sami proizveli na vlastitim imanjima po načelima proizvodnje zdrave hrane i ponuditi turističke potencijale za razvoj seoskog turizma.

Osim što se građanima pruža mogućnost da pokažu javnosti svoje prizvode, osvoje vrijedne  nagrade koje će im koristiti u daljnoj prizvodnji zdrave hrane, otvorene su mogućnosti i za sklapanje poslovne saradnje sa drugim učesnicima sajma, odnosno posjetiteljima.

U okviru sajamske manifestacije održat će se i susreti srednjih poljoprivrednih škola sa prostora Tuzlanskog kantona gdje će biti upriličena predavanja iz oblasti proizvodnje hrane po ekološkim načelima, koja će održati profesori poljoprivredne škole MSŠ Kalesija.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.