Sead Džafić, uz vatromet, proglasio pobjedu u Kalesiji

Sead Džafić (NBL) je večeras proglasio pobjedu na Lokalnim izborima u Kalesiji, nakon što je CIK objavila rezultate glasova iz dijaspore, po kojoj ima 58 glasova više u odnosu na prvog pratioca Zijada Kulanića (SDA).

Nakon defilea automobilima, uz sirene, kroz kalesijska naselja, Džafić je stigao ispred sjedništa Nezavisne bosanskohercegovačke liste gdje su ga, uz vatromet, dočakali brojni članovi stranke i simpatizeri.

Obraćajući se prisutnima, Džafić se zahvalio na podršci i naglasio da će biti načelnik svih građana općine Kalesija.

„Uvjerio sam se da u ovoj zemlji ima pravde. Zahvaljujući profesionalcima u CIK-u došlo je do pobjede. Očekivao sam pobjedu i ispunila su se moja predviđanja. Ponosan sam na pobjedu, bez obzira na malu razliku. Ponosan sam na svoje građane koji su mi dali povjerenje i vodit ću ih u naredne četiri godine, sigurno bolje nego prethodne četiri godine. Bit ću načelnik svih građana, bez obzira da li su glasali za mene ili ne. Hvala svim građanima, koji su mi dali povjerenje, kao i onima koji za mene nisu glasali“, kazao je Džafić.

Osvrnuo se i na tvrdnje iz suprotnog tabora da nisu prebrojani svi glasovi iz dijaspore i da se situacija može promjeniti.

„Meni je žao što ne mogu da podnesu moju pobjedu. Posebno ljudi iz drugih političkih partija, koji ne mogu da prihvate da sam ja po drugi put pobijedio na izborima za načelnika. To je njihovo pravo, oni imaju pravo da sumnjaju. CIK je objavio ono što je objavio, ja sam proglasio pobjedu i po meni više nema nikakve dileme“, naglasio je Džafić.

Dodao je da će, nakon što CIK zvanično objavi rezultate i dodjeli mu mandat, krenuti u realizaciju predizbornih obećanja.  

(Radio Feral)

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

%d blogeri kao ovaj: