Sead Džafić sutra preuzima certifikat, uskoro primopredaja dužnosti

CIK BiH sutra će u Sarajevu dodijeliti certifikate novoizabranim načelnicima, gradonačelnicima i vijećnicima u Općinskim i Gradskim vijećima.

Nakon preuzimanja certifikata očekuje se da će se u narednim danima obaviti primopredaja dužnosti između novoizabranog načelnika Seada Džafića i bivšeg načelnika općine Kalesija Nedžada Džafića.

Također, saznajemo da će se ubrzo održati i konstituirajuća sjednica Općinskog vijeća Kalesija na kojoj će biti potvrđen mandat novoizabranim vijećnicima, a potom i izabrano novo rukovodstvo Općinskog vijeća Kalesija.

S obzirom da je uspostavljena vijećnička većina u novom sazivu Općinskog vijeća Kalesija, koju čini 5 vijećnika Nezavisne liste Sead Džafić, 4 vijećnika SDP-a, po tri GDS-a i BPS-a i vijećnik A SDA, očekuje se da će do kraja novembra biti uspostavljena nova vlast u Kalesiji.

Novoizabrani načelnik Sead Džafić već je sa svojim saradnicima pristupio pripremama za preuzimanje dužnosti i stvaranje uslova za brži privredni i ekonomski razvoj Kalesije.

Ovih dana Džafić je sa saradnicima posjetio općinu Tešanj, gdje se sastao sa načelnikom ove općine Suadom Huskićem koji mu je prenio pozitivna iskustva iz jedne od najrazvijenih općina u BiH i obećao pomoć i saradnju kako bi i Kalesija krenula putem prosperitenih i razvijenih općina.

Pored Tešnja, načelnik Sead Džafić je najavio da će u narednom periodu posjetiti još neke razvijene općine kako bi pozitivna iskustva iz ovih sredina primijenio u općini Kalesija.

 

 

 

(Radio Feral)

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

%d blogeri kao ovaj: