Sead Džafić priredio veliko narodno veselje na obali Spreče

Narodno druženje i veselje kako Kalesija ne pamti već godinama održano je danas nedaleko od centra Kalesije, na rijeci Spreči, pored mosta “Sead Džafić”.

Organizator ovog druženja koje je okupilo nekoliko hiljada Kalesijaca, među kojima su bili građani svih generacija, bio je vlasnik privrednog giganta iz Kalesije UNIS TOK doo, Sead Džafić.

Ulaz za sve posjetioce je bio besplatan, kao i ostali sadržaji; jela sa roštilja, bezalkoholna pića, sladoledi, ringišpil za djecu…
U programu je ulčestovao i KUD iz Rainaca Gornji, kada su se najmlađi članovi ovoga društva prisutnima predstavili narodnim igrama, a nakon toga je u nekoliko navrata uslijedio kolo za sve prisutne.

Organizatori prethodno nisu htjeli otrkiti ko je muzički gost iznenađanja, a kada je na scenu izašla Selma Bajrami uslijedilo je oduševljene kod velikog broja gostiju.

Skup je, kako je ranije i najavljeno, bio apoliitčko druženje, a na zahtjev velikog broja prisutnih, prisutnima se obratio Sead Džafić.

  • “Ako Zenica može imati Čimburijadu, Kalesija može imati roštiljijadu. Ako u Grudama može biti ‘Pasuljijada’, onda Kalesija može imati svoju Roštiljijadu. Obećavam da ćemo se svake godine ovdje, ako Bog da, okupljati. Bez obzira da li ja bio načelnik ili ne. Ovo je moja obaveza prema vama dok sam živ” – u kratkom obraćanju prisutnima je rekao Sead Džafić.

FOTO:

 

(NKP/Radio Feral)

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

%d blogeri kao ovaj: