SDP poziva članove u Kalesiji da izađu na referendum i predlože kandidata za člana predsjedništva!

Saopćenje za javnost OO SDP-a Kalesija

Po prvi put u historiji višestranačkih izbora u Bosni i Hercegovini, jedna politička stranka će birati kandidata za člana predsjedništva na način da će svi članovi moći da predlože svog kandidata. Gotovo 43.000 članova bit će u prilici da odluči da li SDP BiH treba imati kandidata za Predsjedništvo Bosne i Hercegovine i ako da, ko je najadekvatniji za obavljanje te funkcije.

Referendum će širom Bosne i Hercegovine biti održan 24.,25. i 26. maja 2018. godine, a biračka mjesta će biti otvorena u periodu od 09:00, pa sve do 18:00h.

Na području općine Kalesija referendum će biti realizovan putem dva biračka mjesta, a to su prostorije SDP-a u Kalesiji centru i Tojšićima.

Na biračkom mjestu Kalesija Centar, a koje se nalazi u prostorijama SDP-a u Kalesiji centru, glasaju članovi iz sljedećih osnovnih organizacija: Memići, Zukići, Brda, Gornja Kalesija, Kalesija Grad, Jelovo Brdo, Gojčin,Prnjavor, Dubnica, Miljanovci, Gornji Rainci, Sarači, Lipovice, Meškovići, Donji Rainci i Zates,

Na biračkom mjestu Tojšići, a koje se nalazi u prostorijama SDP-a u Tojšićima (prostorije do bankomata UNI CREDIT BANKE), glasaju članovi iz sljedećih osnovnih organizacija: Gornje Vukovije, Donje Vukovije, Ćive, Tojšići, Kikači,Hrasno, Seljublje i Petrovice.

 Ovo je ujedno i poziv svim članovima SDP-a sa područja općine Kalesija da izađu na referendum, te tako po prvi put direktno utiču na izbor kandidata za člana predsjedništva. Za sve eventualne nedoumice, možete se obratiti u kancelariju SDP-a u Kalesiji ili kod predsjednika osnovne organizacije iz koje dolazite.

 

OO SDP-a Kalesija

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

%d blogeri kao ovaj: