SDP Kalesija: SDP veličanstvenim skupom najavio pobjedu u Kalesiji!

Saopćenje OO SDP Kalesija 

Pred gotovo hiljadu članova, simpatizera i građana Općine Kalesija, SDP je otvorio predizbornu kampanju u Kalesiji.

Prije skupa u BKC-u, delegacija SDP-a položila je cvijeće i proučila Fatihu na šehidskom spomen obilježju u Kalesiji. Veličanstveni skup u Bosanskom kulturnom centru „Alija Izetbegović“ u Kalesiji otvorio je nosilac liste SDP-a za Skupštinu Tuzlanskog kantona i predsjednik Općinskog odbora SDP BiH Kalesija – Dževad Hadžić.

U svom obraćanju, Hadžić je pozdravio prisutne, te naglasio da smo mi u Kalesiji navikli biti prvi.

„Prvi smo oslobođeni grad u Bosni i Hercegovini, naš odbojkaški klub je prvi igrao evropsku utakmicu, a evo i večeras „oslobađanje“ Tuzlanskog kantona od kriminalne i korumpirane vlasti kreće upravo iz Kalesije. SDP ima najboljeg kandidata za člana predsjedništva. Ponudili smo državnika, čovjeka koji zna kako treba voditi državu.“ – istakao je Hadžić.

Također, sve prisutne je obavijestio da će kandidat SDP-a za člana predsjedništva, dr. Denis Bećirović, u srijedu, 12.09.2018. godine sa početkom u 17h, održati promociju knjige Država Bosna i Hercegovina u fokusu. Pozvao je sve prisutne da se odazovu ovoj promociji.

Nakon Hadžića, na bini su predstavljeni kandidati SDP-a za Skupštinu Tuzlanskog kantona, zastupnički dom Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine, ali i kandidati za Parlamentarnu Skupštinu Bosne i Hercegovine.

Praćeni gromoglasnim aplauzima, prisutnima su se obratili i ostali kalesijski kandidati: Suad Kulić i Amra Selimović kao kandidati za Skupštinu Tuzlanskog kantona, te Faruk Džafić, Adela Bešić i Muhamed dr. Osmanović  koji su kandidati za zastupnički dom Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine

Pored kalesijskih kandidata, prisutnima se obratio i Hasan Muratović, aktuelni zastupnik u Parlamentu Federacije Bosne i Hercegovine.

Posebno emotivno obraćanje imao je načelnik općine Živinice, gospodin Samir Kamenjaković. U svom obraćanju, načelnik Kamenjaković je istakao da su on i Dževad Hadžić zajedno bili poslanici u Skupštini Tuzlanskog kantona. Istakao je da je Dževad Hadžić zajedno s njim ponekad stavljao sve na kocku, pa čak i život svoje porodice, a sve u cilju borbe za bolji život svih građana Tuzlanskog kantona.

Enver Bijedić, nosilac liste SDP-a za Parlamentarnu Skupštinu Bosne i Hercegovine i predsjednik kantonalnog odbora SDP BiH Tuzla, je istakao da postoji određen broj onih ljudi koji bi željeli da SDP BiH više ne postoji.

Tim ljudima, poslao je jasnu poruku: „SDP Bosne i Hercegovine nikada nije  bio jači, te u budućnosti može biti samo jači.“

Bijedić je pozvao sve prisutne da ubijede svoju rodbinu, komšije i prijatelje da izađu na izbore, i svoj glas daju najboljem timu koji Tuzlanski kanton ima, a to je tim SDP-a. Pozvao je prisutne da daju snažnu podršku kandidatu za člana predsjedništva, doktoru Denisu Bećiroviću!

 

OO SDP Kalesija 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

%d blogeri kao ovaj: