SDP Kalesija: Saopćenje za javnost

 Zašto nadležni šute ?

Općinski odbor SDP BIH Kalesija podržava građane Mjesne zajednice Petrovice Gornje u protestima i izražava nezadovoljstvo zbog sječe velike količine borova na izletištu Pješevica pod izgovorom da su stabla oboljela.


Crnogorična borova šuma na Pješevici je zahvaljujući odgovornim mještanima okolnih mjesnih zajednica preživjela više od pola vijeka.

Preživjela je protekli rat i mnoge vremenske nepogode a izgleda da neće preživjeti ovu bahatu vlast.
S pravom sumnjamo da se radi o tolikom broju oboljelih stabala pogotovo što se vidi da se akterima ove priče žuri sa sječom i izvozom stabala sa ove lokacije. Sječa stabala vrši se u dane vikenda i u posljednje vrijeme u noćnim satima što govori da nisu čista posla.                                                                                                                 

Zbog čega ono ovoliko žure?

Znamo da se mnogo bitniji poslovi ( sanacija tunela popravka mostova ) nije radila vikendom ili noću. A ovdje imamo slučaj da se sječa borova u izletištu Pješevica radi u dane vikenda i noću.

Da li će se moći utvrditi da li je u pitanju sječa oboljelih stabala ili je nekontrolisana sječa ove prave “fabrike” čistog zraka?

Kako bi se otklonile sumnje u nezakonite radnje OO SDP BiH Kalesija poziva nadležne organe Općine Kalesija i Tuzlanskog kantona da izvrše kontrolu na pomenutom lokalitetu i da o poduzetim aktivnostima i rezultatima upoznaju mještane Petrovica Gornjih i Općine Kalesija.

Savjet za informisanje SDP Kalesija

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

%d blogeri kao ovaj: