SDP Kalesija: Osuđujemo povećanje paušala i tražimo poništenje Odluke

Saopćenjem za javnost oglasio se OO SDP-a Kalesija, povodom Odluke o povećanju vijećničkih paušala.

U saopćenju se novodi:

OO SDP-a Kalesija najoštrije osuđuje Odluku Općinskog vijeća Kalesija o povećanju viječničkih paušala i traži da se već na narednoj sjednici poništi Odluka o izmjenama Odluke o utvrdivanju naknada Općinskim vijećnicima, zamjeniku predsjedavajućeg, članovima Kolegija i članovima komisija i radnih tijela koje imenuje Općinsko vijeće Kalesija.

Predsjedništvo OO SDP-a Kalesija je na vanrednoj sjednici održanoj, 07.07.2021. godine, usvojilo zaključak kojim se ograđuje od izjašnjavanja vijećnika SDP-a na 5.redovnoj sjednici po Odluci o povećanju viječničkih paušala i zahtijeva da se na sljedećoj sjednici Općinskog vijeća predloži Odluka o poništenju sporne Odluke.

Predsjedništvo OO SDP-a Kalesija želi upoznati građane općine Kalesija da nije bilo upoznato, niti konsultovano, od strane vijećnika SDP-a u pogledu donošenja Odluke o povećanju paušala, koja je vijećnicima predložena u formi dopune dnevnog reda.

Smatramo da glasanje vijećnika SDP-a nikako ne održava stav 00 SDP-a Kalesija već isključivo pojedinačni čin vijećnika kojim su nanijeli veliku štetu Općinskoj organizaciji SDP-a.

Odluka o povećanju paušala je neprihvatljiva, drska i bahata, posebno u vrijeme pandemije Covid 19, kada se građani, koji su na rubu siromaštva, bore za očuvanje zdravlja, loše socio-ekonomske situacije, nezaposlenosti i deficita u Budžetu Općine Kalesija.

OO SDP-a Kalesija se izvinjava građanima zbog nepromišljenog i nerazumnog ponašanja vijećnika izabranih sa liste SDP-a u vezi sa povećanjem paušala u Općinskom vijeću Kalesija i očekuje da se na sljedećoj sjednici donese Odluka kojom će vijećnički paušali biti vraćeni na nivo prije održavanja 5.redovne sjednice Općinskog vijeća Kalesija.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

%d blogeri kao ovaj: