SDP Kalesija: Građanima Kalesije više niko ne može prodavati maglu, osuđujemo press konferenciju poluamaterskog glumačkog dvojca!

Press konferencija koju su u četvrtak u zgradi Općine Kalesija organizirali predstavnici dvije kalesijske nevladine organizacije, u prisustvu općinskih čelnika i naručene publike sa unaprijed pripremljenim dlanovima, bila je direktan atak na „zdrav mozak“ svih građana Kalesije.

Sa ovog smiješnog „skupa podrške“ poručeno je privrednicima i humanim Kalesijcima da niko nema pravo bez njihovog odobrenja organizirati slične akcije i da Domu zdravlja Kalesija ne treba nikakav novi mamograf,  jer evropski „gajnc“ polovan mamograf čeka u nekom memljivom podrumu u Tuzli. Da nije smiješno – bilo bi žalosno.

Poluamaterskom pokušaju medijskog spina viđenom u zgradi Općine Kalesija i diletantskom scenskom nastupom istrošenih glumaca Hajre Bajrić i Safeta Šahmanovića, zvanog Sila pozavidio bi čak i Srećko Šojić iz „Bele lađe“.

Rekli su svašta, ništa kazali nisu!

Nisu kazali odakle sad odjednom „vaskrsnu“ polovni mamograf, baš u vrijeme kad je novac za kupovinu novog već prikupljen. Nisu kazali ni ko je do sada krio istrošeni mamograf. Zašto, kako, po čijem nalogu? Nisu kazali ni zašto su lagali građane Kalesije.

Ako bismo povjerovali u njihovu priču, a nećemo, morali bi vjerovati da će uskoro „vaskrsnuti“ kosilice, motorke, pumpe za vodu, sušilice, adidasove patike, cipele, čizme, kožne jakne, deterdženti, pribor za ličnu higijenu i hrana iz sportske dvorane za vrijeme poplava 2014.godine. Morali bi im vjerovati da tadašnja općinska vlast, potpomognuta jednim od aktera press konferencije, nije to dijelila u predizbornim paketima 2014. godine, a svi građani Kalesije znaju da jeste. Morali bi im vjerovati i da vječita predsjednica Udruženja „Nijemi krik“ još žali što na vlasti više nisu bivši načelnik, koji je mandat proveo na bolovanju, i njegov tadašnji predsjednik stranke, sa kojima se slikavala, koje je vodala po Švicarskoj ali i zbog kojih je svjevremeno „ratovala“ na društvenim mrežama. Izvinjavamo se što podsjećamo na ne tako davnu prošlost i uvjereni smo da to podsjećanje neće utjecati na sadašnji jako blizak odnos pomenute gospođe sa nosiocima izvršne vlasti u Kalesiji.

Poluamaterski glumački dvojac Hajra i Sila izgleda misle da je narod Kalesije doživio kolektivnu amneziju, pa mu sad mogu prodavati maglu. Gospodo, narod Kalesije vas je pročitao. Nikoga niste uspjeli ubijediti u vašu priču. Pametnije vam je da se više ne oglašavate na ovakav način ili da ubuduće potražite boljeg reditelja i scenaristu, koji će vam pripremiti bolji materijal u koji bi,možda, neko u budućnosti mogao povjerovati. Ovako, djeca nam/Vam se smiju dragi akteri konferencije.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

%d blogeri kao ovaj: