SDP Kalesija: Dževad Hadžić zatražio sredstva za izgradnju fiskulturne sale za potrebe učenika OŠ Kalesija!

Saopćenje za javnost SDP-a Kalesija

Na 42. redovnoj sjednici Skupštine Tuzlanskog kantona, predsjednik Kluba poslanika SDP-a u Skupštini TK-a, Dževad Hadžić, uputio je nekoliko poslaničkih inicijativa i pitanja prema Vladi TK-a. Jedna od inicijativa je bila da se u Planu kapitalnih ulaganja Ministarstva obrazovanja, nauke, kulture i sporta za 2018. Godinu, planiraju sredstva za izgradnju fiskulturne sale za potrebe učenika Osnovne škole Kalesija.

U obrazloženju pomenute inicijative, poslanik Hadžić je istakao da je Osnovna škola Kalesija jedna od najstarijih osnovnih škola na području našeg kantona, te je sramota da kao takva ne posjeduje vlastitu fiskulturnu salu.

Poslanik Hadžić je istakao i važnost bavljenja sportom,ali i ukazao na važnost predmeta Tjelesni i zdravstveni odgoj po zdravlje učenika. Također, napomenuo je i da je prije nekoliko godina započeta gradnja fiskulturne sale, ali iz njemu nepoznatih razloga stalo se sa gradnjom. Također, podsjetio je i na činjenicu da ponekad u fiskulturnoj dvorani MSŠ Kalesija po nekoliko odjeljenja istovremeno obavlja nastavu Tjelesnog i zdravstvenog odgoja, te zbog toga kvalitetnu nastavu iz ovog predmeta nemaju učenici ni Osnovne, a ni Mješovite srednje škole Kalesija.

Na kraju, Hadžić je izrazio nadu da će se sredstva za gradnju fiskulturne sale za potrebe učenika OŠ Kalesija naći u Programu kapitalnih ulaganja pomenutog Ministarstva u 2018. godini.

 

SDP Kalesija

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

%d blogeri kao ovaj: