SDA Kalesija: Za Vas je čak i Bileća bolja od Kalesije

Poštovani gospodine Džafiću, obraćamo se Vama jer ne znamo ko je sve u tom predsjedništvu NLSDž i da li to uopće postoji, jer Vi niste u stanju da okupljate ali jeste da kupite. Kupili ste nekoliko vijećnika i na taj način obezbijedili većinu, odnosno privatizaciju OV.

Na nama je da kao opozicija pokušamo sačuvati resurse općine Kalesija koji su još uvijek vlasništvo svih građana, barem to oni još uvijek tako doživljavaju. Jer očigledno je da nema investitora kao ni investicija, a Vi kao uspješan privrednik tu sredinu vidite kao modnu pistu na kojoj ćete pozirati znatiželjnim paparazzima od kojih jednog plaćate iz Budžeta. U toj Općini ne stanujete niti investirate, za Vas je čak i Bileća bolja od Kalesije, da Tuzlu ne spominjemo.

Nabrojali ste sve načelnike SDA od 90-ih do danas, za sebe često kažete da se osjećate kao SDA-ovac i da nemate drugu stranku, a ako imate dajte nam pristupnicu toj NLSDž i pokažite člansku karticu.

Vi jeste pobijedili kandidata SDA za načelnika Kalesije 2016. godine i na tome Vam još jednom čestitamo ali ste isto tako imali više saopćenja i photoshooting-a od svih naših načelnika zajedno.

SDA je zaposlila mnoge u Kalesiji i omogućila ambijent u kojem su neki privrednici, između ostalog i Vi lično, postali jako uspješni. Pokažite nam kiosk ili pekaru koja je otvorena u Vašem mandatu, a otvorili ste Biro za zapošljavanje ili ste se barem tu uslikali.

Nećemo Vam ništa pisati o povjereniku za OO SDA Kalesija, nego ćemo Vas uputiti da preslušate svoje gostovanje na ”Radio Feral” i saslušate sami sebe. Mi se slažemo da je on upravo takav. Raduje nas da nije dopustio da preuzmete SDA u Kalesiji i na taj način onemogućite da se ovako slobodno izražavamo i koristimo medijski prostor, razvijen i podržan od strane općine Kalesija.

Pokažite nam i rezultat svoga rada ili organizujte debatu na tu temu na lokalnoj TV gdje bi neki naš vijećnik  razmijenio argumente sa Vašim savjetnikom. Vas ne pozivamo jer svakako niste u TOK-u,  a da smo zločesti citirali bismo zamjenika Vašeg predsjedavajućeg: ”Jer Vi  nemate kapaciteta.” Vaši vijećnici su ipak samo za mehaničke poslove  podizanja ruku, dok dr.  Idrizović nema vremena za te stvari.

Molimo Vas da kao odgovorna vlast objavite imena svih novouposlenih radnika na području općine Kalesija od onih obećanih 2000 radnih mjesta, a tu uključite i ove iz Javnih ustanova, preduzeća i Općine jer su Vam oni dobro poznati a dat će i neki pozitivan rezultat.

Mi ne želimo biti dio vlasti jer smo takvi kakvi smo, ili smo vlast ili opozicija, bez obzira što nam je nuđena kontrola nad svim Javnim preduzećima.

Dok se aktuelna većina ne dogovori ko je muški a ko ženski supružnik u tom braku iz nužde, mi Vam se stavljamo na raspolaganje da podržimo bilo koji projekat od interesa za građane općine Kalesija.

 

S poštovanjem vašoj fantomskoj organizaciji

 

Press služba OO SDA Kalesija

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

%d blogeri kao ovaj: