SDA Kalesija: Sead Džafić priznao da želi raditi nezakonito, ali ga u tome opstruiraju

Saopćenje za javnost SDA Kalesija

Ako se po jutru dan poznaje, onda će se trenutačnom načelniku Kalesije Seadu Džafiću, vrlo brzo smrknuti.

Naime, Džafić je na otvaranju kampanje za predstojeće lokalne izbore, u borbi za drugi mandat, optužio pomoćnike da su vršili opstrukcije u njegovom radu kada su u pitanju investicije, infrastrukturni razvoj i realizacija projekata.

Džafić je, vjerovatno, pokušao prebaciti odgovornost za neispunjenje obećanja iz 2016. godine na svog protukandidata, a šefa jedne od službi u Općini, koji je kandidat Stranke demokratske akcije.

Ništa tu ne bi bilo sporno, budući da se radi o predizbornoj kampanji, da nije nastavio riječima: “Neko će se pitati zašto?” a zatim dao i odgovor: “Nije zakon dozvolio da to odradimo, na način kako sam ja to želio…”

Ako će se suditi prema stavovima Džafića sa početka kampanje, iz kalesijske SDA mogu biti ponosni na svog kandidata koji je trenutačnog šefa sprečavao u izvršenju nezakonitih radnji.

Iako je Zijad Kulanić spriječio Džafića da radi nezakonito, ima i onih koji to nisu, pa se s pravom može očekivati da nadležna tužilastva provjere sve Džafićeve sporne projekte. 

(OO SDA Kalesija)

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

%d blogeri kao ovaj: