SDA Kalesija: Sead Džafić nakon četverogodišnjeg mandata mora odgovoriti na ovih 7 pitanja

Saopćenje za javnost OO SDA Kalesija

Danas se završava predizborna kampanja za lokalne izbore. Navodimo samo neka pitanja na koja odlazeći kalesijski načelnik Džafić tokom kampanje nije odgovorio građanima i političkim subjektima koji su ta pitanja postavljali. 

Zašto je za vrijeme njegovog mandata općina Kalesija nazadovala sa 40. na 61. mjesto po razvijenosti u Federaciji BiH (od 79 općina)?

Kako je od 2 miliona viška u budžetu (naslijeđenog od SDA-ovih načelnika) napravio milionski manjak u budžetu, koji će građani morati vraćati narednih godina?

Zašto nije doveo nijednog novog investitora u Kalesiju?

Zašto nije aplicirao na projekte sa kantonalnog nivoa, tako da je u njegovom mandatu Kalesija povlačila najmanje sredstava od svih općina na području Tuzlanskog kantona (podaci Vlade TK) ?

Zašto je odbio realizaciju projekta izgradnje sistema navodnjavanja finansiranog od Svjetske banke u iznosu od oko 2 miliona KM, koji je nakon toga realizovan u Živinicama (podaci federalnog ministarstva poljoprivrede) ?

Kako su utrošena sredstva za industrijske zone u iznosu pola miliona KM, donirana od federalnog ministarstva obrta i poduzetništva?

Zašto općina Kalesija toliko kasni sa realizacijom davno odobrenih sredstava od federalnog ministarstva raseljenih osoba i izbjeglica, kao što je izgradnja objekata socijalnog stanovanja i dr. (u drugim općinama takvi projekti su davno završeni) … ?

Na građanima je da procijene zašto, i da glasanjem na izborima 15. novembra odgovore načelniku.

Jedini logičan odgovor koji se nameće je da Džafić nema odgovor na ta i neka druga pitanja od životnog značaja za građane općine Kalesija.

Samim tim postavlja se pitanje njegove kompetentnosti za obavljanje načelničke pozicije za koju se ponovo kandidovao.

(Pres služba OO SDA Kalesija)

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

%d blogeri kao ovaj: