SDA Kalesija: Općinski načelnik Sretno.Džaci.

Danas nas je sve obradovala vijest da su općinske vlasti izdvojile sredstva za kupovinu poklona najmlađim učenicima sa područja naše Općine.

Izuzetan čin, vrijedan hvale koji je, na neki način, i najavljen na dodjeli priznanja “Ponos Kalesije” najuspješnijim učenicima.

Da ne potenciramo na tome kako su pokloni nabavljeni, bez provedene procedure za javnu nabavku, ili je pak od načelnikove plate, iznijet ćemo samo žal zbog segmenta koji je umanjio vrijednost samog čina.

Vjerujemo da to nisu segmenti koji se potenciraju na ekonomskim fakultetima u Bijeljini i Brčkom, ali su Vaši “savjetnici za informisanje” trebali znati da se piše đak, a ne džak. Ovako, jazuk ruksaka, torbe, bedža i svega ostalog (okvir za sliku je izgleda bio uzak) gdje je mogla stati poruka općinskog načelnika: Sretno.Džaci. u skraćenoj formi, samo sa početnim slovima.

Nadamo se da će se Ministarstvo obrazovanja i nauke TK uključiti u rješavanje ovog problema. Jedno je promovisati domovinu, grad/općinu a sasvim drugo djeci davati “poruke sa greškom”.

Za one koji nisu ljubitelji satire: ukoliko se ne radi o novom brendu koji je skrojen u “Dizajn company”, i ispostavi se da se radi o inicijalima, onda zaista treba provjeriti je li se radi o političkoj promociji među mališanima…

Press služba OO SDA Kalesija

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

%d blogeri kao ovaj: