SDA Kalesija: Nastavlja se proces reorganizacije i jačanje SDA

Saopćenje za javnost SDA Kalesija

“Proces reevidentiranja članstva, pristupanje novih kadrova i povratak onih koji su ranije bili članovi SDA, koji je započet imenovanjem Edina Ramića za povjerenika SDA u Kalesiji nastavljen je danas.

Pristupnice SDA Kalesija potpisali su dr. Meliha Kurtić, dr. Denis Omerbegović i vijećnik u Općinskom vijeću Kalesija Fadil Alić, koji je na prošlim lokalnim izborima bio nosilac Nezavisne liste Sead Džafić.

SDA sada u Općinskom vijeću Kalesija ima 11 vijećnika i ubjedljivo je najjači politički subjekt na području općine Kalesija.

Članstvo u SDA danas su obnovili i dr. Mugdim Bajrić, dr. Asim Mehmedović, dr. Asim Musić, Ismet Valjevac, Mujo Mešanović, kao i dvojica osnivača Stranke u Kalesiji – Izet Hadžić i Dževad Tosunbegović.

Proces reorganizacije i povećanja političkog i kadrovskog kapaciteta Općinskog odbora Stranke demokratske akcije (SDA) Kalesija bit će nastavljen i u narednom periodu, s posebnim naglaskom na uključivanje mladih perskepktivnih kadrova koji do sada nisu bili politički angažirani”, navodi se u saopćenju SDA Kalesija

 

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

%d blogeri kao ovaj: