SDA Kalesija dobila povjereništvo

Taib Muminović, aktuelni načelnik Teočaka, na čelu je povjereništva SDA Kalesija, odlučeno je na današnjoj sjednici Izvršnog odbora SDA. Pored Muminovića u povjereništvo su još imenovani Fetah Hujdur, zastupnik SDA u Skupštini TK-a iz Kalesije i privrednici Esad Jakubović i Vildan Uščuplić.

Saznajemo da će povjereništvo SDA biti prošireno još za nekoliko članova. Najverovatnije će se u ovom timu naći i Dina Šmigalović, predsjednik Kluba SDA u Općinskom vijeću Kalesija, ali i još neki od istaknutih članova SDA, koje izabere povjereništvo.

Povjereništvo će imati zadatak da u roku od šest mjeseci konsoliduje stranku i obavi pripreme za Skupštinu na kojoj će se birati novo rukovodstvo SDA Kalesija.

“Iako je određen rok od šest mjeseci, mislim da ćemo mnogo brže završiti posao i pripremiti Skupštinu”, rekao je Fetah Hujdur za Radio Feral.

Podsjećamo,  predsjedništvo SDA je, na sjednici održanoj 11.novembra, zadužilo kantonalne odbore Stranke da, u roku od 2 mjeseca razriješe  općinske izvršne odbore  SDA i uvedu povjereništva u općinama u kojima  nije zadržana pozicija načelnika općine. Među pomenitim općinama našla se i kalesijska organizacija SDA.

 

 

(Radio Feral)

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

%d blogeri kao ovaj: