Saznajte koje su usvojene inicijative na sjednici Općinskog vijeća Kalesija

Na 2.redovnoj sjednici Općinskog vijeća Kalesija jednoglasno su usvojene inicijativa Edina Majdančića (SDA) , Edis Mujanović (SBB), Admira Karića (NiP), dvije inicijative Hasana Ramića (SDA), Fadila Alića (SDA).

Edin Majdančić (SDA) – Da se u sklopu DZ Kalesija oformi drugi tim porodične medicine u Područnoj ambulanti u Vukovijama Donjim.

Edis Mujanović (SBB) – Da se most na rijeci Spreča na putu Kalesija – Osmaci nazove most „Harisa Vokića i Suad Spahića“.

Admir Karić (NiP) – Da se u centru Kalesije, u Ulici žrtava genocida u Srebrenici, na postojećem ‘kružnom toku’ instalira metalna konstrukcija CVIJET SREBRENICE umjesto postojeće varijante ‘cvijetnog i kamenog aranžmana’, kao i natpis KALESIJA, uz svu prateću zakonsku dokumentaciju.

Hasan Ramić (SDA) –Da se u Organu uprave općine Kalesija uspostavi Ured (kancelarija) za dijasporu (elektronski matičar, Dani dijaspore, godišnji biznis forum dijaspore…). Da nadležni organi obezbjede stalno postavljanje zastave sa ljiljanima na šehidskom spomen obilježju u Kalesiji.

Fadil Alić (SDA) – Da korisnici budžetskih sredstava podnose šestomjesečni izvještaj o utrošku sredstava.

Inicijativa Damira Džafića (samostalni vijećnik) nije dobila potrebnu većinu (7 ZA i 15 suzdržanih).

(Radio Feral)

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

%d blogeri kao ovaj: