Saznajte ko su dobitnici priznanja “Kalesijski šampioni znanja 2020”

Zbog problema sa koronavirusom, ovogodišnja manifestacija „Kalesijski šampioni znanja 2020“, nije održana u junu mjesecu, kako je to bilo uobičajeno prethodnih godina, već će se održati 22.decembra (utorak), u 12.30 sati, u sali BKC-a. Na svečanoj manifestaciji, koja će se održati u skladu sa mjerama i preporukama kriznih štabova, najboljim kalesijskim učenicima će biti dodijeljno 30-ak priznanja.

Kao što je poznato Asocijacije za kreiranje i razvoj pozitivnih vrijednosti „Proaktiva” – Općinski tim nagrađuje najbolje učenike pet kalesijskih osnovnih škola koji su osvojili jedno od prva tri mjesta na općinskim takmičenjima iz: fizike, matematike, hemije, biologije, geografije, historije, vjeronauke, engleskog jezika i njemačkog jezika. Osim njih priznanja će dobiti i studenti sa prosjekom 9,5 i višim, te učenici koji su sa područja kalesijske općine, a bili su učenici generacije u nekoj srednjoj školi sa područja Tuzlanskog kantona. Ovi studenti i srednjoškolci trebaju se javiti u BKC sa dokazom o uspjehu. (Samo studenti sa prosjekom 9,5 i višim i srednjoškolci koji su bili učenici generacije trebaju donijeti dokaz o postignutom uspjehu. Osnovci ne moraju ništa donositi).

Također, bit će nagrađeni i najbolji sa mektebskog takmičenja na nivou Medžlisa.

Ove godine je manji broj dobitnika priznanja jer nisu održana sva predviđena takmičenja.

U nastavku pročitajte spisak ovogodišnjih dobitnika prizanja „Kalesijski šamion znanja 2020“:

Emir Halilović, sin Samira i Haside, učenik 9. razreda OŠ Memići, osvojio 1. mjesto na općinskom takmičenju iz matematike i učenik generacije OŠ Memići.

Hamza Hodžić, sin Jasmina i Amire, učenik 9. razreda OŠ Kalesija, osvojio 2. mjesto na općinskom takmičenju iz matematike i učenik generacije OŠ Kalesija.

Amel Islamović, sin Mirze i Sabahete, učenik 9. razreda OŠ Tojšići, učenik generacije OŠ Tojšići.

Amir Aščić, sin Asima i Sadete, učenik 9. razreda OŠ Vukovije, učenik generacije OŠ Vukovije.

Amila Zulić, kćerka Mirsada i Admire, učenica 9. razreda OŠ Rainci Gornji, učenik generacije OŠ Rainci Gornji.

 Elmir Hamzić, sin Nedžada i Esmire, učenik 4. razreda Medicinske škole Tuzla, učenik generacije Srednje medicinske škole Tuzla.

Aida Mehanović, kćerka Alije i Refije, učenica 4. razreda MSŠ Kalesija, medicinska sestra tehničar, učenik generacije MSŠ Kalesija.

Amna Imamović, kćerka Mehmedalije i Hurije, učenica 9. razreda OŠ Kalesija, osvojila 1. mjesto na općinskom  takmičenju iz islamske vjeronauke i 3. mjesto na općinskom  takmičenju iz matematike.

 Amila Nuhanović, kćerka Rame i Selime, učenica 8. razreda OŠ Kalesija, osvojila 1. mjesto na općinskom takmičenju iz islamske vjeronauke

Armina Spahić, kćerka Hazima i Samke, učenica 6. razreda OŠ Kalesija, osvojila 1. mjesto na općinskom  takmičenju iz matematike.

Lamija Mujanović, kćerka Mirsada i Mirnese, učenica 8. razreda OŠ Tojšići, osvojila 1. mjesto na općinskom takmičenju iz matematike.

Lamija Mujkić, kćerka Elvira i Mirele, učenica 7. razreda OŠ Tojšići, osvojila 1. mjesto na općinskom takmičenju iz matematike.

 Ajla Imamović, kćerka Hariza i Mirsade, učenica 9. razreda OŠ Rainci Gornji, osvojila 2. mjesto na općinskom takmičenju iz islamske vjeronauke.

Ensar Hamidović, sin Enesa  i  Asmire, učenik 7. razreda OŠ Vukovije, osvojio 2. mjesto na općinskom  takmičenju  iz matematike.

Elmin Imamović, sin Zikrije i Nisvete, učenik 8. razreda OŠ Rainci Gornji, osvojio 2. mjesto  na općinskom  takmičenju  iz islamske vjeronauke

 Mahir Suljkanović, sin Bajre i Suade, učenik 8. razreda OŠ Rainci Gornji, osvojio 2. mjesto na općinskom  takmičenju  iz matematike.

Dalila Bošnjaković, kćerka Damira i Dženane, učenica 6. razreda OŠ Tojšići, osvojila 2. mjesto na općinskom takmičenju iz matematike.

 Jasmina Šehić, kćerka Edina i Amele, učenica 4. razreda MSŠ Kalesija, medicinska sestra tehničar, drugorangirana prilikom izbora učenika generacije u MSŠ Kalesija.

Ajla Pezić, kćerka Hamida i Saide, učenica 8. razreda OŠ Kalesija, osvojila 3. mjesto na općinskom takmičenju iz islamske vjeronauke i 3. mjesto na općinskom takmičenju iz matematike

 Lamija Jakubović, kćerka Adnana i Samre, učenica 8. razreda OŠ Rainci Gornji, osvojila 3. mjesto na općinskom takmičenju iz matematike.

Amina Musić, kćerka Suada i Amele, učenica 6. razreda OŠ Tojšići, osvojila 3. mjesto na općinskom takmičenju iz matematike.

 Emina Mujanović, kćerka Emira i Enise, učenica 6. razreda OŠ Kalesija, osvojila 3. mjesto mjesto na općinskom takmičenju iz matematike.

 Belmina Barčić, kćerka Ibrahima i Jasmine, učenica 9. razreda OŠ Rainci Gornji, osvojila 3. mjesto na općinskom takmičenju iz islamske vjeronauke.

 Kenan Muhamedbegović, sin Amira i Sabine, učenik 7. razreda OŠ Kalesija, osvojio 3. mjesto na općinskom takmičenju iz matematike.

 Lejla Hasanović, kćerka Elvira i Mersije, učenica 4. razreda MSŠ Kalesija, mašinski tehničar za kompjutersko projektovanje, trećerangirana prilikom izbora učenika generacije u MSŠ Kalesija.

Belma Omerbegović, kćerka Himze i Mevlide, drugi studijski ciklus na Mašinskom fakultetu u Tuzli, prosjek ocjena – 10.

Amina Sinanović, kćerka Fahrudina i Remzije, završila studij Teorija računarskih nauka na  Prirodno-matematičkom fakultetu u Sarajevu, prosječna ocjena 9,6.

Ukoliko još ima studenata koji su prethodnu godinu završili prosjekom 9,5  i više, trebaju dostaviti dokaz u JU BKC „Alija Izetbegović“ Kalesija da bi bili uvršteni na spisak „Kalesijski šampioni znanja 2020“.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

%d blogeri kao ovaj: