Saopćenje za javnost GDS-a

Poštovani sugrađani, dana 02.10.2017. godine svjedoci smo organizovanja nelegalne vandredne sjednice općinskog vijeća Kalesija, mimo svih propisanim uslovima o radu općinskog vijeća Kalesija o sazivanju vandredne sjednice.

Kolika je opravdanost vandredne sjednice govori i sam predloženi dnevni red, a o tome prosudite sami „IZBOR PRESJEDAVAJUĆEG“.

Radi pojašnjenja za ne obavještene građane na samoj sjednici izneseno je niz neistina da bi se sačuvao lični interes i prodaja uticaja sudionika same sjednice o čemu će biti upoznato tužilaštvo i nadležni MUP.

Na samoj „nelegalnoj sjednici“ su sekretar općinskog vijeća Kalesija, zatim Galib Softić, te Mensur Hukić ,počinili prekršaj svih propisa koji su sami i iščitali.

Očemu se radi;
– Poslovnikom o radu općinskog vijeća je propisano da vandrednu sjednicu saziva presjedavajući općinskog vijeća ili zamjenik presjedavajućeg na zahtjev jedne trećine vijećnika u roku od 20 dana.
– U slučaju da u roku od 20 dana presjedavajući ili zamjenik presjedavajućeg odbije sazvati sjednicu općinskog vijeća na zahtjev jedne trećine vijećnika koji su se obratili svojim potpisima u zahtjevu onda u tom slučaju sjednicu saziva najstariji vijećnik u općinskom vijeću ili ovlašteni predstavnih potpisanih vijećnika.
– Pošto nije prošlo poslovnikom propisanih 20 dana smatramo da je došlo do grubog kršenja propisa i jedne vrste „PUČA“ u općinskom vijeću Kalesija i nametanja samovolje od strane pojedinaca i tako ne žele da sprovedu volju građana i samih odluka koje su isti izglasali već ranije kao i samog predstavnika kojeg su sami izabrali „ ZAMJENIKA PRESJEDAVAJUĆEG“ u općinskom vijeću.

O svemu tome svoj sud o ispravnosti odluka i načinu održavanja vandredne sjednice trebaju dati na izjašnjavanje Ministarstva pravde Kantona i Federacije Bosne i Hercegovine.

Na kraju svega ovoga ostavljamo da svoj sud o svemu daju što je i najbitnije javnost, građani općine Kalesije, u što nesumnjamo , a teret diktatorskog odnosa će nositi oni koji su organizirali nelegalnu vandredni sjednicu „PUČ“ i tako degradirali sve pravne normative .

 

P.S.
STIDI SE KO OBRAZA IMA !!!

Kalesija 03.10.2017 godine
OO GDS Kalesija

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.