Saopćenje SDP: Muhamed Osmanović i SDP održali predizborni skup u Saračima!

SDP i Muhamed Osmanović su nastavili predizbornu kampanju javnom tribinom u Saračima, kojoj je prisustvovalo pedesetak mještana Sarača.

Prisutnima se prvi obratio Damir Džafić, kandidat SDP-a iz Rainaca Gornjih koji se u svom govoru dotakao trotoara Sarači – Rainci Gornji, ali i znaka na kojem je jasno ispisan naziv ulice” Safet Zulić”, a koji Općina Kalesija i Mjesna zajednicu nisu željele da postave punih 15 godina, a što je uradio kalesijski Forum mladih prije par mjeseci!

Uslijedilo je obraćanje zlatnog ljiljana i nosioca liste SDP-a za OV Kalesija – Senada Šmigalovića, koji je ponovio da SDP nudi najbolje i najkvalitetnije kadrove, za koje građani mogu biti sigurni da će ih kvalitetno predstavljati u Općinskom vijeću.

Dževad Hadžić, predsjednik kalesijskog SDP-a, istakao je da se na nekim plakatima nalazi poruka koja glasi: “U jedinstvu je snaga”, a mi se s pravom pitamo, kakvo je to jedinstvo, kada upravo ta politička opcija nudi tri kandidata za načelnika, te se njihovi kadrovi nalaze na tri različite liste.

Muhamed Osmanović je naglasio da bez oraha u džepovima stoji pred građanima Sarača te da sve ono što im je sadašnja vlast obećavala u februaru 2015. godine, ama baš ništa nije ispunila! Govorio je o svom programu rada kao budućeg načelnika, te je poseban akcenat stavio na zapošljavanje u privredi i poljoprivredi. Također, naglasio je kako se općina Kalesija, po broju nezaposlenih, nalazi u vrhu općina u TK!

 

Služba za informisanje OO SDP BiH Kalesija

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

%d blogeri kao ovaj: