Saopćenje SDP-a Kalesija: Smjena dr. Muhameda Osmanovića je šamar u lice svim građanima Kalesije!

Saopćenje za javnost OO SDP-a Kalesija.
Nakon nešto više od mjesec dana provedenih na poziciji vd direktora JZU Dom zdravlja Kalesija, na sjednici Upravnog odbora održanoj u ponedjeljak 13.06, Muhamed dr. Osmanović je smijenjen s te pozicije,ali su svi građani općine Kalesija ostali uskraćeni za stvarni razlog smjene.
Iako je kalesijski Dom zdravlja, zahvaljujući politici kalesijske SDA, sve više ličio na šofersko-domarsko-ložačku firmu, dr. Muhamed Osmanović je za nešto više od mjesec dana uspio da preporodi ovu ustanovu te olakša liječenje hiljadama pacijenata. Od mnogih odličnih stvari koje su urađene u proteklom periodu, svakako treba izdvojiti drugu smjenu porodične medicine u Tojšićima, za koju su bivši direktor i kalesijska SDA smatrali da je nemoguća misija.
Svakako, ovome treba dodati i zaustavljanje stranačkog potkusurivanja i bespotrebnog nagomilavanja nemedicinskog kadra, pa se s pravom pitamo da li je i ovo jedan od razloga smjene dr. Osmanovića? Građane Kalesije želimo napomenuti da ugovor o radu supruge predsjednika Kluba vijećnika SDA u OV Kalesija Adnana Kamerića ( Kamerić Alena ) ističe 30.06.2016. godine, te je dr. Osmanović planirao za ovo, kao i za sva naredna radna mjesta da raspiše konkurs. Ne treba zaboraviti niti činjenicu da je dotična u posljednjem periodu radila u čak tri Javne ustanove, a većina Kalesijki i Kalesijaca nikada nije ni čula da u nekoj Javnoj ustanovi postoji potreba za novim radnicima.
Novi Upravni odbor JZU Dom zdravlja Kalesija sastoji se od dva vijećnika u Općinskom vijeću Kalesija, te kćerke najpoznatijeg vijećnika u državi. Iako su sve troje zaposleni u Javnim ustanovama, nisu propustili priliku da mjesečno, za članstvo u UO, dobivaju po 300KM. “Moralne vertikale”, oličene u ova tri člana Upravnog odbora, su nažalost samo egzekutori loše politike koju godinama provodi kalesijska SDA, a ta politika je Kalesiju dovela na rub propasti i na poziciju jedne od najnerazvijenijih općina u državi.
Nenarodna vlast, predvođena kalesijskom SDA, smijenila je dr. Muhameda Osmanovića ne pitajući ni pacijente ni zaposlene, te je tako zaustavila trend pozitivnih promjena u ovoj Javnoj ustanovi. Smjena dr. Osmanovića je šamar u lice svim građanima općine Kalesija, a nepravdu koju su učinili i prema dr. Muhamedu, ali i prema svima nama, možemo ispraviti samo ukoliko izađemo na izbore 02. oktobra, damo glas dr. Muhamedu Osmanoviću i dopustimo mu da Kalesiju povede u bolju i svjetliju budućnost, navedeno je u saopćenju SDP-a Kalesija

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

%d blogeri kao ovaj: