Saopćenje SDA: Za SDP Kalesija, Osmaci su „anamo oni“ ministrovi

Saopćenje za javnost SDA Kalesija

U zvaničnom saopćenju fantomskog Savjeta za informisanje SDP-a Kalesija, građani Osmaka su tretirani kao „anamo oni“ ministrovi, srpski.. ali nikako naši kalesijski.

Ministar – povjerenik Edin Ramić se, na veliku žalost SDP-a, pita ne samo u Kalesiji nego i šire, a mi se pitamo kakva bi bila sudbina bošnjačkog naroda u Osmacima da se Edin Ramić nije uključio u politički život te opštine i to u vrijeme vladavine Alijanse za promjene na čelu sa SDP-om. Znamo šta se desilo sa SDP-om u Osmacima. Nestali su sa političke scene, a na području entiteta RS-e je posljednjih godina drastično smanjena podrška građana toj stranci ili partiji.

SDP treba biti zabrinut zbog jačanja SDA u Kalesiji, jer je evidentan trend rasta utjecaja SDA, te se nazire prekompozicija općinske vlasti kojoj ovakav bezidejan SDP nije donio ništa, osim stalne frustriranosti onima koje ne mogu pobijediti.

S druge strane, građani općine Kalesija s pravom očekuju da općinska vlast bude poštena i transparentna u svom radu.

Ohrabreni smo nedavnim nastupom Načelnika općine na radio Feralu koji je govorio o različitim pritiscima i ucjenama s kojima je suočen u proteklom radu. Nadamo se da će nastaviti u tom pravcu i javnost upoznati i sa zahtjevima „poštenog i transparentnog SDP-a“, kako bi „u interesu građana“ podrzavali Načelnika. A, šef SDP-a u Kalesiji se javno pohvalio da je i on postavio neke uslove Načelniku.

SDP se makar i na ovaj način, saopćenjem za javnost, javio da postoji. Njihovi vijećnici i istaknuti članovi sve su manje prisutni na ulici sa značkama SDP na reveru, te se simpatizeri SDP-a pitaju gdje  je nestao onaj njihov SDP i je li vrhunac njihovog angažmana fotografija vijećnika uz neku parolu koju nisu realizirali dok su bili vlast u ovoj zemlji.

S druge strane, sve je više vijećnika SDP-a ali i nekih drugih stranaka koje su vlast u Kalesiji, sa nekim akreditacijama javnih preduzeća, kako se neumorno bore za prava građana, uzimajući im teško stečeni novac.  Pri tome, „satraše“ se objašnjavajući građanima da je za sve kriva SDA koja im je izgradila te ulice i trotoare, pa su zato sva investiciona ulaganja aktualne vlasti predvođene SDP-om svedena na kantu jupola ili kreča.

Podsjećamo javnost i građane Kalesije da je samo prije nekoliko mjeseci ministar Edin Ramić, jednoglasnom odlukom Općinskog vijeća, dobio Zlatnu plaketu općine Kalesija, između ostalih i na prijedlog nekih čestitih članova SDP-a Kalesija koji su prepoznali značaj njegovog doprinosa i podrške razvoju Kalesije.

 

SDA Kalesija

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

%d blogeri kao ovaj: