Saopćenje SDA Kalesija

STRANKA DEMOKRATSKE AKCIJE

OPĆINSKI ODBOR SDA KALESIJA

Datum: 09.04.2016. godine

U cilju pravovremene i tačne informisanosti članova i simpatizera Stranke demokratske akcije Kalesija, kao i šire javnosti, dajemo sljedeće saopćenje:

Na osnovu člana 99. Statuta Stranke demokratske akcije, Izvršni odbor SDA Kalesija je na sjednici održanoj 07.04.2016. godine donio Odluku o izricanju mjere suspenzije (udaljavanje iz organa Stranke) Seada Džafića. Na osnovu člana 3. pomenute Odluke istom se zabranjuje rad  i prisustvo u radu organa Stranke dok traje postupak utvrđivanja njegove odgovornosti od strane organa. Dana 08.04.2016. godine, putem preporučene pošte, Seadu Džafiću  je uručena Odluka o suspenziji iz organa stranke, iako je sa sadržajem iste bio upoznat na samom sastanku prilikom izricanja mjere, zatim Odluka o pokretanju postupka utvrđivanja odgovornosti  kao i Obavijest sa uredno naznačenom poukom o pravnom lijeku.

Dana 09.04.2016. godine zakazana je sjednica Općinskog odbora SDA Kalesija na koju je pozvan 41 član Općinskog odbora na koji se uredno  odazvalo 38 članova OO SDA Kalesija. Međutim, prije samog početka sjednice, kod utvrđivanja kvoruma, ustanovljeno  je da sjednici prisustvuje nepozvano lice Sead Džafić, kojem je izrečena mjera suspenzije i pokrenut postupak za utvrđivanje odgovornosti pa kao takav ne može učestvovati u radu organa stranke.

Na zahtjev predsjednika OO SDA Kalesija, Halila Jahića da napusti prostorije, Sead Džafić se oglušio i onemogućio održavanje sjednice Općinskog odbora, iako je znao za suspenziju i mjere koje su prema njemu poduzete, nastojeći izazvati incident i nemile događaje, te pokušavajući omalovažiti članove općinskog odbora.

U više navrata isti je zamoljen da napusti prostoriju kako bi Općinski odbor nastavio sa radom, što je on i dalje odbijao, pa je predsjednik OO SDA Kalesija u skladu sa Poslovnikom, ne želeći nasjesti na provokacije i namjere Seada Džafića da izazove incident, odgodio sjednicu.

Obzirom da su na dnevnom redu današnje sjednice bila vrlo važna pitanja za dalji rad Stranke, između ostalih i rasprave o konkretnim projektima od značaja za sve građane općine Kalesija, ovom prilikom sve članove Općinskog odbora molimo za razumijevanje i ujedno ih obaviještavamo da ćemo ubrzo sazvati novu sjednicu OO SDA Kalesija o čemu će blagovremeno biti obaviješteni.

Detaljno obrazloženje razloga za pokretanje postupka utvrđivanje odgovornosti i suspenzije iz organa stranke za Seada Džafića, biće dostavljani svim mjesnim odborima.

Sve članove izvršnih organa Stranke, kao i sve članove i simpatizere  SDA Kalesija, želimo obavijestiti da ovaj nemili događaj izazvan od strane suspendovanog Seada Džafića, koji je pokazao da misli samo na svoju vlastitu promociju, ne vodeći računa o stranačkim interesima, pokazujući da nije čovjek od sistema i zajedništva, neće utjecati na budućnost i uspješnost rada Stranke jer je SDA i ranije imala problema sa sličnim pojedincima od kojih se na vrijeme distancirala.

Predsjednik  IO  SDA Kalesija

Halil Jahić

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

%d blogeri kao ovaj: