Saopćenje OO SDP-a Kalesija: Kako su Ismet Mešić i Halil Jahić započeli predizbornu kampanju “preko leđa građana”?

Saopćenje za javnost OO SDP-a Kalesija
Imenovanjem Ismeta Mešića da obavlja načelničke poslove, po ovlaštenju načelnika Džafića, mnogim Kalesijcima je bilo jasno ko će biti kandidat za načelnika naše općine ispred Stranke demokratske akcije. Nažalost, ono na šta smo upozoravali ispostavilo se kao tačno. Načelnik Džafić je jeftino odglumio ” bolest ” te u hladovini svoje sobe mjesečno građane Kalesije košta preko 3 hiljade konvertibilnih maraka. Za to vrijeme, uposlenik općine ili načelnik po ovlaštenju kako ga od milja zovu, obavlja načelničke poslove i pravi sebi teren za oktobarske izbore.
Kako se načelnik i SDA ponašaju kad nije izborna godina, a kako kad jeste?!
Veliki dio građana Kalesije dobro pamti akcije vrijednih roditelja čija djeca pohađaju škole na području naše općine. Mnogi se sjećaju kada su prošle godine roditelji u centralnoj Osnovnoj školi u Kalesiji sami se organizovali i uredili učionice, kako bi njihova djeca imala barem minimalne uslove za pohađanje ove škole. Tada, roditelji, škola i djeca nisu zanimali niti načelnika niti kalesijsku SDA. Nisu, jer u oktobru se nisu održavali izbori. Danas, svakako da ih zanimaju, te nije čudno što su Ismet Mešić, njegov stranački šef Halil Jahić te nosilac liste SDA za OV Kalesija( zaposlenik u JU Centar za socijalni rad Kalesija ), za vrijeme radnog vremena otišli u Kikače i obećali uređenje prostorija škole i prostora oko škole. Vjerovatno da kalesijskoj javnosti ni to ne bi bilo sporno, da novac kojim će se uređivati pomenuta škola dolazi iz viših institucija, s obzirom da kalesijska SDA mjesecima priča kako oni imaju prohodnost za projekte, a u Kalesiju je u proteklom periodu stiglo najmanje novca s viših nivoa, još od rata. Nažalost, novcem građana naše općine će se finansirati projekti koji imaju za cilj, ne poboljšanje uslova za život građana, već isključivo promociju gore pomenutog uposlenika Općine kao kandidata za načelnika općine Kalesija.
Novi ” načelnik “, stare navike: Službeni automobil u privatne svrhe!  ( fotografija u prilogu )
Ono što je ponajviše bolilo Kalesijce u mandatima bivših načelnika, nastavljeno je da se radi i za vrijeme mandatovanja Ismeta Mešića. Službeni automobil je proteklih mjeseci poslije radnog vremena više bio “odsutan”, nego “prisutan” na parkingu Općine. Iako se u razvijenijim zemljama, korištenje službenog automobila u privatne svrhe, bez pravnog pokrića žestoko kažnjava, Mešića i kalesijsku SDA to mnogo ne brine. Ne brine ih ni stavka budžeta u kojoj stoji da će za saniranje udarnih rupa biti potrošeno preko 300 hiljada konvertibilnih maraka. Bit će zanimljivo vidjeti da li će i kada podnijeti izvještaj kalesijskoj javnosti, koje to udarne rupe planiraju da saniraju i kada, iako je stav većine kalesijske javnosti da je taj novac planiran za izbornu kampanju i lokalne izbore 2016. godine.
 13535956_1133598763366446_111744971_n

Jeftina priča i politikanstvo na koje su birači pali prije četiri, odnosno prije dvije godine, svakako da im neće proći i ovaj put. Građani Kalesije su konačno shvatili da zakonodavna i izvršna vlast + načelnik općine zajedno čine kalesijsku SDA, te su stoga oni odgovorni za sve loše što se u Kalesiji desilo u protekle četiri godine. Nema opravdanja i nema tog razmišljanja koje ovu stranku može “oprati” od odgovornosti za nerad i anarhiju koja vlada Kalesijom.

Iako  su u prethodnoj kampanji vođeni sloganom “možemo bolje”, načelnik i kalesijska SDA su pokazali da ne znaju bolje. Sada će, vjerovatno, kalesijskoj javnosti ponuditi kvazi promjene. Njihove promjene su davno pročitane i mnogima vrlo jasne: Uz uhljebe, još uhljeba!

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

%d blogeri kao ovaj: