Saopćenje Crvenog križa općine Kalesija povodom mamografa

Obzirom da se u proteklih nekoliko dana „podigla“ velika medijska hajka na Crveni križ općine Kalesija vezano za nabavku mamografa i sazivanje konferencije za medije po pitanju toga.

Naime, Crveni križ je 17.marta ove godine prije održavanja okruglog stola na temu “Prevencija karcinoma dojke”u organizaciji Udruženja žena oboljelih od karcinoma „Ženo,majko,sestro“ iste upoznao sa postojanjem mamografa koji je stigao kao donacija iz Austrije, za što postoje svjedoci. Prilikom razgovora članica sa sekretarom Crvenog križa isti je kazao da navedenu informaciju iznesu u javnost na dan obilježavanja navedenog događaja koju su one prihvatile sa oduševljenjem.

Zato nam nije jasno,zbog čega je pokrenuta akcija prikupljanja sredstava iako su članice pomenutog udruženja znale za postojanje istog. Čak smo mišljenja da su u ovu priču uvučeni i humani ljudi iz Polo grupacije koji su se odazvali pozivu pomoći.

Sa postojanjem mamografa upoznao sam (usmeno) i vršioca dužnosti direktora Doma zdravlja Kalesija dr. Muhameda Osmanovića.

Crveni križ kao nevladina humanitarna organizacija do sada je u više navrata pomagala opremanje kalesijskog Doma zdravlja sa dva saniteta, zubne ordinacije, opremanja Službe hitne medicinske pomoći (dva kreveta), nabavku inhalatora za djecu kao i veliki broj lijekova za potrebe naših građana.

Crveni križ je zbog pokazane transparentnosti kroz dugogodišnji rad i pomaganje bio nosilac i aktivnosti za dopremanje mamografa.

Žao nam je što su pojedinci uvučeni u ovu priču iako se znalo za postojanje aparata, te se nadamo da politika neće ubirati poene na račun bolesnih.

Crveni križ je do sada i od sada će raditi transparentno i stojimo na raspolaganju svim građanima i dalje ćemo pomagati i raditi za našu Kalesiju.

Napomene radi, Crveni križ općine Kalesija za svoj dosadašnji rad nagrađen je općinskim priznanjem Plaketa sa zlatnim grbom 2000.godine, a sekretar je 2009.godine nagrađen istim priznanjem što nam daje podstrek da budemo još bolji, jači i efikasniji.

SEKRETAR CRVENOG KRIŽA

Safet Šahmanović

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

%d blogeri kao ovaj: