Saobraćaj kroz tunel Čaklovići se potpuno obustavlja od večeras do subote

Na putu Tuzla-Kalesija (zbog radova u tunelu Čaklovići), saobraćaj će potpuno biti obustavljen večeras od 22.00 sata do subote, 20. novembra do 06.00 sati. Putnička vozila iz smjera Kalesije saobraćat će obilaznicom oko tunela, dok će sva vozila iz smjera Tuzle saobraćati preko Dubrava, saopćeno je iz BIHAMK-a.

Podsjećamo, posljednji rok za završetak radova na tunelu u Čaklovićima koji je istekao u ponedjeljak, 15. novembra produžen je za 6. decembar.

Iz Ministarstva trgovine, turizma i saobraćaja Tuzlanskog kantona kažu da će se naredna tri dana obaviti radovi na asfaltiranju tunela, nakon čega će se nastaviti sa dosadašnjim režimom odvijanja saobraćaja putem obilaznice.

“Investitor je dobio rok za završetak radova do 6.decembra, međutim asfalterski radovi će krenuti u četvrtak i trebali bi da se riješe u 2-3 dana. Nakon toga će se nastaviti sa režimom saobraćaja koji je bio i prije asfaltiranja, vozila iz pravca Tuzle će se naizmjenično puštati jednom saobraćajnom trakom dok će vozila iz pravca Kalesije ići obilaznicom kroz naselje Vasići. To će trajati par dana, dok se ne izvuče horizontalna i vertikalna saobraćajna signalizacija odnosno dok se ne riješe svi popratni radovi”, rekao je Nenad Lukanović, pomoćnik ministra za saobraćaj TK.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

%d blogeri kao ovaj: