RVI iz Kalesije odrekao se invalidnine za potrebe Memorijalnog centra Potočari

Mustafa Đedović iz kalesijskog naselja Brda ovih dana je zbog teškog stanja u Memorijalnom centru Srebrenica-Potočari, odlučio da svaki mjesec za njegov rad daje svoju invalidninu koju dobija kao RVI.

Naime, Mustafa Đedović istaknuti borac Armije RBiH ranjen je 1995.godine, a nakon agresije na našu domovinu proglašen je RVI desete grupe sa 20 % invaliditeta te mu je određeno mjesečno primanje u iznosu od 42.50 KM.

Napravio sam trajni nalog da se ova sredstva preusmjere u Memorijalni centar Potočari dok god sam ja živ. Svi se trebamo uključiti i pomoći ovaj centar koji je svjedok genocida nad našim narodom, govori za naš portal Mustafa Đedović.

On ističe da u vrijeme kada Srbi žele da dijele domovinu koja je plaćena krvlju boraca Armije RBiH, svi se trebaju uključiti i pomoći Memorijalni centar.

Jedna od ideja koju je Đedović iznio je i ta da svi uposlenici u državnim službama mjesečno izdvajaju po 1 KM što će mnogo značiti za očuvanje Memorijalnog centra u gradu u kojem je počinjen genocid.

(Infoplus.ba)

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

%d blogeri kao ovaj: