“Roze oktobar” u organizaciji udruženja ”Ženo, majko, sestro” Kalesija

Cilj obilježavanja Međunarodnog mjeseca borbe protiv raka dojke je podstaći žene da se redovno javljaju na preventivne preglede, jer je to najbolji način da se bolest dijagnostikuje na vrijeme, a samim tim poveća i stepen izliječenja. Više od 90% slučajeva može se izliječiti ako se dijagnoza postavi u početnom stadijumu. Rak dojke čini vodeći uzrok obolijevanja i umiranja od malignih bolesti u ženskoj populaciji širom svijeta. Ova bolest prijeti sve većem broju žena, a tome doprinosi mala informisanost i neredovni pregledi.

Ovim putem želimo izraziti podršku, te ohrabriti sve žene da redovno obavljaju preglede i budu jake u ovoj borbi.

U sklopu svojih aktivnosti u mjesecu oktobru, a pridržavajući se epidemioloških mjera, pod sloganom ”Samo da raka ne bude”, udruženje ”Ženo, majko, sestro” Kalesija organizuje:

– Okrugli sto na temu ”Prevencija i rano otkrivanje karcinoma dojke” 21.10.2020.godine u 12 sati u Novoj sportskoj dvorani, predavač dr.Enisa Suljkanović specijalista porodične medicine JZU DZ Kalesija

– Tradicionalnu manifestaciju ”Dan roze vrpce” 29.10.2020.godine od 11 do 13 sati u Centru Kalesije

Udruženje ”Ženo, majko, sestro” Kalesija i ove godine u oktobru uzima učešće na Sajmu zdrave hrane i turizma 15.10.2020.godine u Kalesiji, gdje ćemo izložiti naše rukotvorine iz radionice te vršiti podjelu roze vrpci i brošura vezanih za karcinom dojke.

Također u mjesecu oktobru kao podršku udruženju u već najavljene posjete očekujemo mnoga nevladina i vladina udruženja.

BH Telecom kao društveno odgovorna kompanija pruža podršku obilježavanju ”Roze oktobra” udruženju ”Ženo, majko, sestro” Kalesija.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.