Respekt KUP: Kalesija će ovog vikenda ugostiti oko hiljadu dječaka i djevojčica

Kalesija će ovog vikenda ugostiti oko hiljadu dječaka i djevojčica uzrasta od 9 do 12 godina iz Slovenije, Srbije i BiH. Radi se o tradicionalnom Međunarodnom Respect KUP-u koji će se sedmu godinu zaredom održati u organzaciji Škole fudbala Respect Kalesija.

Ljubitelji fudbala će  u subotu i nedjelju, 11.i12.juna, na Gradskom stadionu u Kalesiji  imat priliku vidjeti više od 60 ekipa iz 25 klubova.

Dolazak na turnir su, između ostalih, potvrdili Maribor iz Slovenije, Radnički Kragujevac iz Srbije, sarajevski Željezničar, Drina iz Zvornika, Branitelj iz Mostara i brojni drugi klubovi i škole fudbala iz BiH.

Iako se proteklih dana pojavila vijest da Općina Kalesija nije podržala organizaciju ove manifestacije, Ismet Mešić, koji po ovlaštenju mijenja načelnika Nedžada Džafića je demantovao takvu informaciju.

“Općina Kalesija će sa 1.000 KM podržati ovaj turnir. I proteklih godina smo sa istim iznosom pomagali organizaciju turnira, jer smatramo da je ovo jako značajna sportska manifestacija za općinu Kalesija”, istakao je Mešić.

On je još dodao da je i prošle odobren novac Šefiku Imamoviću za odlazak u Njemačku na turnir sa dječanica iz Kalesije i drugih općina TK-a.

Zlatni sponzor turnira je Sead Džafić koji će i otvoriti ovaj turnir.

Turnir počinje u subotu u 8:20 h, a svečano otvaranje turnira je planirano za 12:00 sati.

 

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

%d blogeri kao ovaj: