Realizovan projekat “Sportom do zdravlja” u Kalesiji

Nizom aktivnosti u Kalesiji realizovan je projekat “Sportom do zdravlja” koji za cilj ima afirmaciju djece i mladih da se bave sportom. Nosilac projekta je Ženski odbojkaški klub „Bosna“ Kalesija u partnerstvu sa Grupom za dobrobit djece Kalesija, Crveni križ Općine Kalesija, FK Bosna Kalesija, JU MSŠ Kalesija i Udrženje mladih Trik Kalesija, uz finansijsku podršku međunarodne organizacije World Vision. Vrijednost projekta je oko 6 000 KM, u okviru kojeg je uručena vrijedna sportska oprema ŽOK “Bosna” Kalesija i FK “Bosna” Kalesija.

“U nekom narednom periodu planiramo sličan projekat razvit i na ostatku općine. Projekat kao projekat sastojao se iz tri faze. Prva faza je bila apliciranje projekta, druga faza je održavanje edukativno-interaktivnih radionica u MSŠ Kalesija za dječake i djevojčice. Treća faza su “Dani otvorenih vrata” ŽOK “Bosna” Kalesija i FK “Bosna” Kalesija” kazao je Mahir Huremović koordinator Grupe za dobrobit djece.

U okviru “Dana otvorenih vrata” ŽOK “Bosna” Kalesija danas je održan turnir u kojem su učešće uzele članice mlađih kategorija. “Dan otvorenih vrata” FK “Bosna” Kalesija bit će upriličen sutra na Gradskom stadionu u Kalesiji.

Važnost projekta “Sportom do zdravlja” istakli su i treneri omladinskih pogona ŽOK “Bosna” Kalesija i FK “Bosna” Kalesija Muamer Tubić i Sadik Osmanović. Prema njihovim riječima itekako je bitno mlade posticati na sport prije svega zbog njihovog zdravlja, a nakon toga bitno im je za bavljenje istog obezbijediti uslove tako da će uručena oprema itekako poboljšati kvalitet rada omladinskih selekcija pomenuta dva kluba.

Iz ŽOK “Bosna” Kalesija i FK “Bosna” Kalesija pozivaju dječake i djevojčice da dođu u budi dio njihovih kolektiva.

(Kalesija.info)

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

%d blogeri kao ovaj: