Ramazanska čestitka Medžlisa IZ Kalesija

miz-KalesijaBismillahir-rahmanir-rahim!
Poštovani Bošnjaci u vjeri islamskoj i u lijepom gnijezdu jezika bosanskog!
Dolazi nam odabrani mjesec posta i ibadeta –  šehri – ramazan.
Pred nama je,  kao Bošnjacima, koji islamsku vjeru manifestujemo praktičnom  upotrebom  Kur’anskog i bosanskog jezika,  ramazani – šerif u godini hidžretskoj 1434., odnosno  u utorak,  9. jula 2013. godine.

Ramazan je mjesec Allahovog rahmeta i oprosta grijeha iskrenim Njegovim robovima. Neizrecivo i neizmjerno smo zahvalni Svemogućem Allahu što će nam i ovog ramazana pružiti priliku da Mu iskažemo ljubav, odanost i pokornost, i što će nam omogućiti da nam svi ramazanski ibadeti budu nadahnuće za promociju dobra, solidarnosti i jedinstva Bošnjaka u dini – islamu, i koji će nas, ako Bog da, odvratiti od  svih poroka i loših životnih navika.

Glavni imam MIZ Kalesija, Predsjednik MIZ Kalesija i Predsjednik Udruženja ilmije Kalesija koriste priliku da, u povodu nastupa ramazanskih mubarek dana, izraze svoje čestitke svim imamima i njihovim džematlijama, svim našim  Bošnjacima i Bošnjakinjama,  čineći kunut-dovu predramazansku i ramazansku Uzvišenom Allahu  da nam svima podari jaku volju za islamom u živoj praksi  i da  podari zdravlje svake vrste kako bi ovaj mjesec ibadeta,  proveli u  iskrenoj odanosti i iskrenim namjerama, doveći za sebe, za porodice naše, za džemate naše, za Islamsku zajednicu našu i  voljenu našu domovinu Bosnu i Hercegovinu.

U to ime, Ramazan šerif mubarek olsun!

Glavni imam Medžlisa IZ Kalesija: Enver ef Alić
Predsjednik Medžlisa IZ Kalesija: Muharem ef. Mešanović
Predsjednik Udruženja ilmije Kalesija: Nevres ef. Fatić

 

(nkp.ba)

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

%d blogeri kao ovaj: