Radnici “Plastikala” obišli mezar rahmetli Erne Sinanović

Radnici kalesijske fabrike „Buscherhoff-Plastikal“ obišli su danas mezar rahmetli Erne Sinanović u Miljanovcima, gdje su učenjem fatihe odali počast svojoj nekadašnjoj radnoj kolegici.

Prije obilaska mezarja, radnici „Plastikala“ su posjetili porodicu Sinanović.

Sulejman Sinanović – Suljo, otac Erne Sinanović, se zahvalio svojim i Erninim kolegama na posjeti čime su, kako je kazao,  pokazali ljudskost i humanost.

„U svoje i ime porodice hvala mojim i Erninim kolegama iz „Plastikala“ koji su ovim činom pokazali da nisu zaboravili našu Ernu“, kazao je Suljo Sinanović.

Podsjećamo, Erna Sinanović, nekadašnja odbojkaška reprezentativka BiH, pogunila je 03.januara 2018.godine u teškoj saobraćajnoj nesreći koja se dogodila na pisti u Maslama.

Pored Erne Sinanović, u ovoj teškoj saobraćajnoj nesreći život su još izgubile Ajša i Ajka Hamzić.

U znak sjećanja na rahmetli Ernu Sinanović u narednu subotu, 05.januara u Kalesiji će se organizirati Prvi Memorijalni odbojkaški turnir na kojem će nastupiti: ŽOK POLO, OK Kula Gradačac, ŽOK Bosna, kao i jedna od ženskih selekcija reprezentacije BiH.

Kalesijski novinari su za ovaj događaj pripremili dokumenatrni film povećen rahmetli Erni Sinanović, koji će biti prikazan na dan održavanja turnira.

 

 

(Radio Feral)

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

%d blogeri kao ovaj: