Radnici firme „Kristal“ iz Živinica samoinicijativno odlagali otpad kod Gradske dvorane u Kalesiji

Nakon što se jučer na pojedinim portalima u Kalesiji pojavio video snimak na kojem se vide radnici firme „Kristal“ doo iz Živinica koji su došli u neposrednu blizinu Gradske dvorane kako bi prikupili kruti otpad koji su tu prethodno odložili, općinski načelnik Sead Džafić je danas održao sastanak  na kojem  je tražio informaciju više o ovom slučaju od nadležnih inspekcija te sekretara Općine Kalesija Muje Tosunbegovića.

Prema zapisniku, komunalnog redara Ramiza Jakubovića, on je jučer, dakle 21.januara oko 11:30 sati radeći redovne poslove obilaska terena utvrdio da je sa zapadne strane Gradske dvorane u izgradnji deponovana veća količina krutog otpada za koji se pretpostavlja da je iz zgrade Općine Kalesija gdje se izvode radovi na renoviranju i  uređenju sale sa sjednice Općinskog vijeća Kalesija. O istom, komunlani redar je izvjestio pretpostavljene koji su odmah upozorili firmu „Kristal“ doo Živinice o prekršaju koji su počinili njihovi radnici te im je naloženo da kruti otpad uklone i da isti deponiju na lokaciju koja je za to predviđena.

Također, radnik firme „Kristal“ doo Živinice koji se vidi na pomenutom video snimku I.A. potpisao je službenu zabilješku u kojoj tvrdi da je šut iz zgrade Općine Kalesija odvezen na pomenutu lokaciju bez ičijeg znanja i saglasnosti, ali da je nakon upozorenja od strane sekretara Općine Kalesija Muje Tosunbegovića otpad uklonjen i teren je u potpunosti očišćen što se vidi i na fotografijama.

Press općine Kalesija

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

%d blogeri kao ovaj: