Putevi u TK prohodni, ekipe na terenu

U Kalesiji je jutros oblačno vrijeme sa snijegom. Temperatura u 8 sati iznosila je 0 stepeni, relativna vlažnost zraka 97 procenata, atmosferski pritisak 988 hektopaskala. I danas će se zadržati oblačno vrijeme sa snijegom. Maksimalna dnevna temperatura oko 0 stepeni celzijusa.

Kalesijski vatrogasci od sinoć su na terenu i rade na čišćenju snijega na lokalnim putevima na području naše općine. Putevi koji su nadležnost Općine Kalesije, očišćeni su po prioritetima kako je usvojilo Općinsko vijeće.

Vatrogasci, Civilna zaštita te radnici Komunalca rade i na uklanjanju snijega sa trotoara prema javnim ustanovama.

Prema izvještaju ministarstva prostornog uređenja i zaštite okolice TK kvalitet zraka za dan 16.01.2017. godine  je odgovarao kvalitetu prekomjerno zagađenog zraka na lokalitetima Skver, BKC, Bukinje, Lukavac.    

Stanje na  putevima TK

U toku noći na području TK-a palo je 5-20 cm novog snijga. Saobraćaj na području TK-a  odvija se otežano i usporeno. Ekipe za zimsko održavanje puteva su na terenu. Pojedini lokalni putevi za MZ su neprohodni zbog ( ne održavanja ) javnih komunalnih službi. Uglavnom se radi o visinskim MZ,  do kojih i ne saobraća javni gradski prijevoz.

Grad Tuzla

GSP Tuzla je skratio linije do zimskih stanica u MZ-a: Pasci do Osnovne škole, Gornja Obodnica do Hidana, Križani do Raskršća.

Općina Gračanica

U toku noći palo je oko 20 cm novog snijega, visina sniježnog pokrivača od 30-40 cm. Saobraćaj se odvija jako otežano zbog neočišćenog ugaženog snijega.

Saobraćaj za Lukavicu preusmjeren je preko Doboja.

GSP ne saobraća ili saobraća do zimskih stanica: Malešići, Babići, Sokol, Škahovica.

Općina Lukavac. Razmatra se mogućnost vanredne sijednice štaba kako bi se angažovala dodatna mehanizacija koja bi očistila visinske dijelove MZ. Najteža situacija je u MZ Ozrenskih sela: Tumare, Panjik, Smoluća, Jaruške i Šikulje.

Općina Kladanj. Palo je novih 10-20 sm snijega, saobraćaj preko Karaule odvija se otežano zbog ledene podloge na pojedinim mjestima.

Stanje u ostalim općinama Tuzlanskog kantona je zadovoljavajuće, saobraćaj se odvija otežano na svim putnim pravcima. Mehanizacija za čišćenje puteva su na terenu.

Požari

Općina Srebrenik. VJ općine Srebrenik imala je intervenciju na gašenju požara ( odžak na stambenom objektu) u ul. XVI muslimanske brigade.

Grad Tuzla. VJ grada Tuzle imala je intervenciju na gašenju požara ( odžak na stambenom objektu) u naselju Krojčica.

Općina Gračanica. VJ općine Gračanica imala je intervenciju na gašenju požara (štala) u MZ Babići.

 

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

%d blogeri kao ovaj: