Putevi na području općine Kalesija prohodni, uz otežano odvijanje saobraćaja

Jutros je u Kalesiji i okolnim mjestima oblačno vrijeme sa slabim snijegom. Temperatura u 8 sati iznosila je – 7 stepeni celzijusa, relativna vlažnost zraka 75 procenata, amtosferski pritisak 995 hektopaskala. Prema prognozama, danas će preovladavati pretežno oblačno vrijeme sa slabim snijegom, u prijepodnevnim satima. Maksimalna dnevna temperatura oko – 5 stepeni.

Putevi na području općine Kalesija su prohodni, uz otežano odvijanje saobraćaja, navode iz Civilne zaštite. Služba Civilne zaštite općine Kalesija već je na terenu i radi na čišćenju snijega po Programu zimskog održavanja puteva na području općine Kalesija. Prioritet su visinske zone i putevi koji povezuju najudaljenije MZ-e sa centrom općine.

Prema izvještaju Ministarstva za prostorno uređenje i zaštitu okolice TK, kvalitet zraka za dan 05.01.2017. godine odgovarao je kvalitetu čistog zraka na lokalitetima Skver, BKC, Bukinje i Lukavac dok je na lokalitetu Živinice odgovarao kvalitetu prekomjerno zagađenog zraka. Na lokalitetu mobilna: Kladanj nije bilo moguće ocijeniti kvalitet zraka.

Svi putni pravci na području TK su prohodni a saobraćaj se odvija usporeno ali bez zastoja.

M – 18 Simin Han – Priboj, zbog sanacije klizišta saobraća se naizmjenično, uz postavljenu svjetlosnu signalizaciju.

Prema izvještajima operativnih centara civilne zaštite na području Tuzlanskog kantona, u protekla 24 sata vatrogasne jedinice, pored nekoliko tehničkih intervencija i gašenja kontejnera, nisu imale intervencija na gašenju požara.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

%d blogeri kao ovaj: