Prvi preliminarni rezultati poplava na teritoriji općine Kalesija

Komisija za procjenu šteta od poplava i drugih prirodnih nesreća na području općine Kalesija danas u 16:00 sati Službi za komunalne poslove i civilnu zaštitu dostavila je izvještaj o trenutnom stanju na terenu kada su u pitanju posljedice poplava koje su jučer zadesile zapadni dio općine Kalesija.

Prema prvim preliminarnim izvještajima voda je prodrla u preko 70 stambenih, pet privrednih objekata, a dvije porodice u Gornjim Tojšićima su iseljene iz svojih domova te će im Općina Kalesija u saradnji sa Crvenim križom obezbjediti adekvatan privremeni smještaj.

Prijavljeno je deset klizišta, pričinjena je veća materijalna šteta na lokalnim i nekategorisanim putevima. Za vozila nije prohodna putna komunikacija između Kikača i Kundakovića gdje je usljed bujičnih voda oštećena putna komunikacija.

Iz Službe za civilnu zaštitu i komunalne poslove upućen je apel građanima poplavljenih područja da obavezno prije upotrebe vode iz lokalnih cjevoda vrše prokuhavanje iste.

Rok za prijavu šteta je osam dana od dana nastanka štete i prijava se vrši u prostorijama Općine Kalesija svaki radni dan od 08:00 do 16:30 sati.

Podsjećanja radi na snazi je i dalje stanje prirodne nesreće za mjesne zajednice Tojšići, Kikači, Petrovice, Vukovije Gornje, Raince Gornje i Raince Donje.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

%d blogeri kao ovaj: