Prvi Memorijalni turnir u stonom tenisu “Salkić Mirnes”

09.02.2020. (nedjelja) u Raincima Donjim će biti održan I Memorijalni turnir u stonom tenisu – rahmetli Salkić Mirnes.
Turnir će se održati u prostorijama “Centra za rekreiranje” u Raincima Donjim, sa početkom u 13.00 sati.
Prijave za turnir se mogu izvršiti na Facebook stranici “Udruženje mladih Donji Rainci”, kao i na broj telefona 061/025-477.

Mirnes Salkić je preminuo prošle godine, u 35. godini života.
Iznenada je obolio od karcinoma gušterače, te nakon 6 mjeseci borbe je preminuo, 13.06.2019.
Bio je aktivista u mnogobrojnim akcijama društvenog, sportskog i humanitarnog karaktera, kao i ljubitelj sporta, pogotovo košarke i stonog tenisa.

Turnir u njegovu čast će se održati u “Centru za rekreiranje” u Raincima Donjim, koje je nedavno pokrenula grupa mladih entuzijasta iz ovog kalesijskog naselja.

Bez političkog ili nekog drugog oslonca, mladi su svojim angažmanom i uz pomoć mještana i dijaspore opremili, uredili i “oživili” prostorije u kojima se redovno okupljaju sa raznim sadržajima.

Stonoteniski turnir je jedna u nizu akcija omlaldinaca, ali svakako nešto što mnogo znači za korisnike zajedničkih prostorija, te se očekuje veliki odziv, kako mještana Rainaca Donjih, tako i ostalih takmičara sa područja općine Kalesija.

Organitori najavljuju da sjećanje na rahmetli Mirnesa Salkića neće prestati sa ovim turnirom, ali da smatraju da je Memorijalž u njegove ime prilikom otvaranja Centra najbolja poruka koliko im je značio.
Cilj im je da Memorijal preraste u tradiciju, kao i da se isti održavaju na godišnjicu njegove smrti, ili u nekom drugom periodu godine kada mogu okupiti veliki broj gostiju, te ne isključuju da organiziraji i turnir na otvorenom na sportskom poligonu u Raincima Donjim.

(NKP.ba)

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

%d blogeri kao ovaj: