Promovirana nova knjiga Mensure Durgutović: Romana „Narukvica“ knjiga je za sve uzraste

U Kalesiji je održana promocija knjige “Narukvica” autorice Mensure Durgutović. Osim autorice, o knjizi je govorila i Advija Hodžić. Na promociji je nastupila i mlada violinistica Lamija Šišić. Roman „Narukvica“ je druga knjiga Mensure Durgutović. Prethodno je objavila roman „Naše sutra“, koji je naišao na dobar prijem kod čitalačke publike.

– Autorica je prikazala stanje čovjeka u današnjem vremenu, u kojem se često gubi. Da bi pobjegao iz surove relanosti, glavni lik često bježi u svijet mašte. Roman „Narukvica“ je knjiga za sve uzraste, svako će za sebe pronaći ponešto, kazala je Advija Hodžić.

mensura

Autorica romana Mensura Durgutović za roman kaže da je nadrealna priča, „odnosno epska fantastika koja vas u neku ruku uljuljka i uvede u drugu dimenziju“.

– U romanu je riječ o mladiću koji je imao veliku potrebu da u mašti oboji svoj život bojama kojim želi. On nam predstavlja sve svoje maštarije i fantazije, pomiješane sa stvarnošću, pa se priča kreće između mašte i stvarnosti, bajke i istine, gdje se žive i realne stvari uvode u čarobnu igru, kazala je književnica Durgutović.

mensura3

Mensura Durgutović je rođena 1994. godine u Sapni. Nakon završetka osnovne škole upisuje i uspješno završava “Behram-begovu” medresu u Tuzli. Predsjednik je i osnivač Udruženja za multimedijalnu produkciju “Sapna film”.

Odlomke iz romana čitale su učenice Mirha Čikarić i Mirela Kadić.

mensura1mensura2

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

%d blogeri kao ovaj: