Promocija “Čuvarkuće” u Kalesiji: U goste nam dolaze Tarik Đođić, Abdulah Sidran, Ademir Kenović, Goran Milić…

U povodu Dana općine JU BKC „Alija Izetbegović“ Kalesija, u srijedu, 24. maja, organizuje promociju knjige „Čuvarkuća“, autora Tarika Đođića, direktora Al Jazeera Balkans. Osim autora, o knjizi će govoriti još i akademik Abdulah Sidran, književnik i scenarist svjetskog glasa, Goran Milić, po mnogima najbolji novinar u regionu, Ademir Kenović, režiser kultnog filma “Kuduz”, Adnan Rondić, novinar Al Jazeera Balkans i jedan od najboljih televizijskih novinara u regionu, te Goran Samardžić, književnik. Tokom promocije nastupit će i Merima Džafić, interpretatorka sevdalinki i narodnih pjesama. Ne propustite ovaj događaj. „Čuvarkuća“ je književni prvijenac Tarika Đođića, kojom je na velika vrata ušao u bh. književnost.

  • Čuvarkuća’ je zbirka priča o dobrim ljudima koje sam objavljivao na Facebooku u posljednjih godinu dana, pa onda na poticaj prijatelja i drugih ljudi došao u situaciju da od toga napravimo knjigu”, kazao je autor Đođić no svojoj knjizi.

Književnik Abdulah Sidran ima smao riječi hvale za „Čuvarkuću“.

cuvarkuca2

– Postoji lijepa tradicija književne forme u Bosni i Hercegovini i regiji i Tarik se tu sasvim prirodno utkao. Svi koji pročitaju njegove priča mogu pomisliti da i oni to mogu napisati, ali nije baš tako. Upravo to je dokaz kvaliteta i uspjeha priče i knjige. Valja imati dobre pameti i spisateljskog talenta da bi se napisala ovakva njiga. (…) To je mozaik od stotinjak pričica i čita se veoma lako, kao najljepša literatura iz naših lektirskih godina”, kazao je Sidran o „Čuvarkući“.

Promocija „Čuvarkuće“ će, po svemu sudeći, biti kulturni događaj koji bi mogao obilježiti ovu godinu. Dolazak u Kalesiju najavljuju i poštovaoci pisane riječi i iz okolnih općina. Zato i vi dođite 24. maja, u 19,00 sati, u salu JU BKC “Alija Izetbegović” Kalesija.

cuvarkuca3

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

%d blogeri kao ovaj: