Prohodan put Kalesija – Gojčin

U Kalesiji i okolnim mjestima jutro je oblačno. Temperatura u 8 sati iznosila je 0 stepeni, relativna vlažnost zraka 88 procenata, atmosferski pritisak 996 hektopaskala. Prema prognozama, danas će preovladavati pretežno oblačno vrijeme. Maksimalna dnevna temperatura oko 3 stepena celzijusa.

Nakon što su kalesijski vatrogasci ponovo,  tokom jučerašnjeg dana iscrpali vodu ispod podvožanjaka i očistili začepljeni šaht, Regionalni put Kalesija – Jelovo Brdo – Gojčin otvoren je za saobraćaj.

Kvalitet zraka

Prema izvještaju Ministarstva za prostorno uređenje i zaštitu okolice TK, kvalitet zraka za dan 09.02.2017. godine  odgovarao je kvalitetu čistog zraka na lokalitetima Skver, Bukinje, BKC,  Lukavac i Živinice dok se na lokalitetu Mobilna: Kladanj nemože ocijeniti.

Stanje na  putevima TK

M – 18 Simin Han – Priboj, zbog sanacije klizišta saobraća se naizmjenično, uz postavljenu svjetlosnu signalizaciju. 

Prema izvještajima operativnih centara civilne zaštite na području Tuzlanskog kantona, vatrogasne jedinice, u toku poslednja 24 sata su, osim nekoliko tehničkih, imale i jednu intervenciju na gašenju požara i to na području općine Kalesija gdje je došlo do požara na staroj deponiji smeća na lokalitetu Vis. Požar je lokaliziran i ugašen.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.