Produžen Konkurs za najbolju fotografiju od nazivom „Moja Kalesija“

Konkurs za najbolju fotografiju pod nazivom „Moja Kalesija“, kojeg su raspisali JU BKC „Alija Izetbegović“ Kalesija i Turistička zajednica općine Kalesija, bit će produžen. Odlučeno je da rok za dostavu fotografija bude 21. juni 2020. Promijenjeni su i uvjeti konkursa kako bi što više osoba moglo učestvovati. Oni koji su već poslali fotografije, imaju pravo, ako žele, da pošalju i nove fotografije.

U konkurenciju će biti njihove i prethodne i nove fotografije koje pošalju. Na fotografiji moraju biti kalesijski motivi (pejzaž/prirodne ljepote, pojedinačna građevina: džamije, mostovi, stare kuće, nišani, stara mezarja, kalesijska izletišta, naselja, ljudi…), bilo šta što svjedoči o ljepoti kalesijske općine. Učešćem na ovom konkursu podstičete i promovišete općinu Kalesiju, njene prirodne ljepote, ambijent, ali i svoj fotografski talenat.

Uvjeti konkursa su:

1. Fotografije ne smiju biti ranije objavljene.

2. Fotografije slati na e-mail bkc.kalesija@bih.net.ba sa naznačenim vremenom nastanka fotografije i nazivom fotografije.

3. Uz fotografije u e-mailu potrebno je dostaviti i lične podatke (ime i prezime autora fotografije, datum i mjesto rođenja, adresa stanovanja, broj telefona, kratak opis fotografije sa lokacijom gdje je načinjena).

4. Rok za dostavljanje fotografija je 21. 06. 2020. godine.

5. Na fotografiji ne smije biti nikakav žig ili oznaka.

6. Svaki učesnik može dostaviti i više fotografija (maksimalno 5 fotografije).

Organizator zadržava pravo da bez naknade može objavljivati odabrane fotografija u svrhu postavljanja izložbe, pravljenja razglednica, publikovanja rezultata natječaja i za druge potrebe.

Žiri će tri fotografije novčano nagraditi, te izvršiti selekciju fotografija koje će biti postavljene na izložbi po okončanju natječaja i objavljivanja rezultata istog. Sve pristigle fotografije će bez selektiranja biti objavljene na Facebook stranici BKC-a i Turističke zajednice.

Napomena: Slanjem fotografija za učešće na konkursu učesnik garantuje da se radi o autorskom djelu. Ukoliko treća strana bude potraživala potražuje na fotografiju učesnik konkursa koji je dostavio fotografiju preuzima odgovornost.

Kontakt osobe: Alija Džafić i Mehmed Đedović e-mail: bkc.kalesija@bih.net.ba tel: 35/631-881.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.