Pripreme za otvaranje ispitnog mjesta za vozače u Kalesiji

Općina Kalesija već duže vrijeme vodi aktivnosti na otvaranju ispitnog mjesta za polaganje ispita za vozače,  te je načelnik Općine Kalesija Rasim Omerović uputio zvaničan zahtjev nadležnom Ministarstvu obrazovanja, nauke, kulture i sporta TK za otvaranje ispitnog mjesta u Kalesiji.

Kandidati za polaganje vozačkog ispita sa područja općina Kalesija i Sapna ovaj ispit će moći uskoro polagati u Kalesiji.

Ovih dana se očekuje dolazak nadležne Komisije imenovane od strane Ministarstva obrazovanja, nauke, kulture i sporta i Ministarstva unutrašnjih poslova TK, da utvrde da li u općini Kalesija postoje neophodni uslovi koje treba da ispunjava ispitno mjesto.

Sa ciljem ispunjavanja neophodnih uslova, općinski načelnik je Općinskom vijeću po hitnoj proceduri predložio donošenje odluke o određivanju poligona za polaganje ispita iz upravljanje motornim vozilom i ulica za osposobljavanje vozača motorih vozila iz upravljanja motornim vozilom, a također se vrše pripreme za obilježavanje ulica u Kalesiji nephodnom horizontalnom i vertikalnom signalizacijom.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

%d blogeri kao ovaj: