Bajramski prijemi u kabinetu načelnika općine Kalesija

U povodu Bajrama, načelnik Kalesije Sead Džafić danas je upriličio prijem za pomoćnike, sekretara OV Kalesija Hajrudina Huseinovića, pravobranioca, te za direktore javnih ustanova i preduzeća kao i za predsjednicu Općinskog suda Draženu Pejanović te komandira PU Kalesija Vahidina Omerbegovića.

Načelnik Kalesije na prijemu je kazao da je Kalesiji sada potrebno zajednišvo i da je sretan jer se o našoj općini počinje pričati u pozitivnom smislu.

“Životna želja mi je da Kalesija dobije kanalizacionu mrežu i da uredimo korito rijeke Spreče kako bi naši sugrađani mogli da zasiju Sprečanska polja bez straha od poplava. Želim da zajedno sa vama napravim bolju Kalesiju za život naše djece i unučadi”, rekao je Džafić.

Da su ovakvi susreti i prijemi potrebni i da su pozitivni potvrdio je to i direktor BKC-a “Alija Izetbegović” Fahrudin Sinanović koji se zahvalio načelniku na svemu što čini za našu općinu istakavši da je Bajram prilika da se ljudi druže, da razmjenjuju mišljenja i da naprave pomake ka naprijed.

Nakon toga, organizovan je i prijem za predstavnike političkih stranaka i iz Kalesije, kao i predsjednici Klubova vijećika u Općinskom vijeću, prisustvovali su danas Bajramskom prijemu u kabinetu načelnika Seada Džafića.  Na sastaku se govorilo o Bajramu, o zajedništvu i jedinstvu, ali i o projektima za dobrobit Kalesije i njenih građana.  Načelnik Džafić je prisutne upoznao sa projektima koji se rade, a poseban akcenat je stavljen na prošlosedmičnu posjetu Evropskoj banci za razvoj i obnovu gdje se razgovaralo o projektu izgradnje kanalizacione mreže na području cijele općine.  Također načelnik je pozvao sve političke partije da rade u interesu građana i da pomognu da Kalesija bude bolje mjesto za život svih nas, saopćeno je iz općine Kalesija.

Press općine Kalesija

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

%d blogeri kao ovaj: