Prelijepo druženje u džematu Miljanovci (FOTO)

U nedjelju, 02. februara, poslije akšam-namaza, u džamiji u Miljanovcima organizovano je druženje džematlija svih uzrasta. Bilo je tu onih najmlađih, od tromjesečne beba Malika pa do 85-togodišnjeg Ibrahima Fazlića.

Nakon akšam-namaza kratko predavanje održao je imam ovog džemata Muamer ef. Kamerić, a onda je uslijedilo prelijepo druženje uz kahvu, sokove i slatkiše za najmlađe. Najmlađima su nabavljene i bojanke pa su na sred džamije crtali i bojali. Druženje je trajalo do jacije. Bilo je prisutno više od 70-ak džematlija.

mi6

– Ovo smo organizirali s ciljem što boljeg upoznavanja i buđenja dzematske svijesti i pripadnosti kod svih džematlija. U vremenu otuđenosti i života u nerealnim virtualnim svjetovima važno je, djeci ponajprije, ukazati na neđto drugo, nešto što je oduvijek bilo dio našeg identiteta, a to je topli komšijski osmijeh i uvijek ispružena ruka, spremna da obriše suze tuge ali i prihvati i podjeli suze radosti. Drago mi je da je ovo druženje uspjelo. Po reakcijama prisutnih, vidim da su svi zadovoljni. Ubuduće ćemo svake zadnje nedjelje u mjesecu organiziratio ova druženja, kazao je Mumaer ef. Kamerić.

mi
mi1
mi2
mi3
mi4
mi5
mi7
mi8
mi9
mi10
mi11
mi12
mi13
mi14
mi15
mi16
mi17

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

%d blogeri kao ovaj: