Predstavnici Vijeća MZ Rainci Gornji i Građevinski odbor za izgradnju vodovoda Meškovići kod načelnika

Općinski načelnik Sead Džafić razgovarao je danas sa predsjednikom Vijeća MZ Rainci Gornji Damirom Džafićem i predstavnicima Građevinskog odbora za izgradnju vodovoda Meškovići.

Tema sastanka bilo je rješavanje vodosnabdijevanja ovog kalesijskog naselja, a sastanku su prisustvovali i direktor JP “Vodovod i kanalizacija” Senaid Sinanović kao i šef u Službi za komunalne poslove i civilnu zaštitu Hazim Halilović.

Mještani ističu da su od dosadašnjih vlasti bili zapostavljeni te očekuju da im načelnik Sead Džafić pomogne kako bi što prije dobili vodu u svojim domovima.

Derva Bešlić član Vijeća MZ Rainci Gornji ispred Meškovića govori da su mještani spremni da pomognu u izgradnji vodovoda, ali da bar jednom sedmično imaju vodu u svojim domaćinstvima kako ne bi morali ići u susjedna naselja da obezbjede vodu za upotrebu.

Načelnik Džafić je kazao da će u narednih mjesec dana biti provedena tenderska procedura kako bi izvođač radova mogao započeti sa izgradnjom vodovodne mreže i kako bi od naredne godine ukoliko vremenski uslovi dozvole ovo naselje kompletno bilo priključeno na vodovod JP Vodovod i kanalizacija Kalesija.

Također je kazao da Općina sve čini kako bi se rješila i određena klizišta na lokalnom putu prema ovom naselju kako bi se mještanima obezbjedio nesmetan pristup i prije svega garantovala sigurnost.

Damir Džafić predsjednik Vijeća MZ Rainci Gornji na sastanku je kazao da je načelnik do sada pokazao da je tu za sve građane i da će to i u budućnosti biti.

Predstavnici Vijeća MZ i mještani su pozvani i da uzmu učešće u javnoj raspravi o Nacrtu Odluke o budžetu općine Kalesija za 2018. godinu koja je sutra (četvrtak) od 16:00 sati u čitaonici MZ Rainci Gornji.

 

Press općine Kalesija

 

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.