Predstavljeni novi članovi Nezavisne bosanskohercegovačke liste u Kalesiji (FOTO)

Nezavisna bosanskohercegovačka lista danas je u Kalesiji predstavila nove članove. Ovoj stranci su pristupila dva vijećnika u Općinskom vijeću Kalesija Damir Džafić, potpredsjednik SDP-a i Sejfo Trgovčević, koji je u vijeće ušao sa liste SDA a kasnije pristupio stranci A SDA. 

Člansku kartu NBL-a preuzeli su ratni komandanti genaral Mirsad Gutić i Muhamed Avdić, Selmir Buljić, direktor JU Centar za socijalni rad Kalesija i Sabahudin Sakić, direktor JP Vodovod i kanalizacija Kalesija. 

Među novim članovima NBL-a još su: Sabit Mujkanović, predsjednik BPS-a Kalesija, Jasmin Smajić, predsjednik MO SDA Kikači, Ekrem Hasanović (SDP), predsjednik Vijeća MZ Miljanovci, Ibran Vildić (BPS) , predsjednik Vijeća MZ-e Memići, Izudin Gazibegović (SDP), Mirsad Šabanović (SDP), Asim Pilavdžić (PDA), bivši direktor OŠ Rainci Gornji, Hasan Paloš, prosvjetni radnik u penziji, Bego Hadžić, bivši direktor MSŠ Kalesija, Jasmin Džaferović, poduzetnik, taksista Alija Serdarević (BPS) i drugi.    

Predstavljanju novih članova prisustvovao je predsjednik NBL-a Ibrahim Hadžibajrić, koji je kazao da riječ o stranci koju su prije tri godine formirali nezavisni načelnici iz nekoliko gradova i koja svakim danom dobija sve veći broj članova.

„Nadam se da će se održati lokalni izbori u BiH i da će se situacija u Kantonu Sarajevo, ali i TK-a promijeniti. Ne sumnjam da će Sead Džafić obnoviti mandat u Kalesiji.  Nije više sporan Sead Džafić, kojem morate dati podršku kroz vijeće, jer koliko on bude jak kroz vijeće toliko će vam prolaziti i projekti koje je vaš načelnik planirao realizovati“, rekao je Hadžibajrić.

Hadžibajrić je poželio dobrodošlicu novim članovima i naglasio da su odabrali pravu političku opciju.

Sead Džafić, aktuelni načelnik općine Kalesija, se zahvalio novim članovima stranke i istakao da je riječ o stranci u kojoj ne odlučuje samo jedan čovjek.

„Vi ćete biti dio ovog tima i imat ćete pravo da odlučujete isto onoliko koliko imam pravo ja i naš predsjednik. Drago mi je što ste prepoznali naš rad i što ste donijeli odluku da pristupite ovoj političkoj stranci. Ubrzo ćemo se okupiti da krenemo da radimo, kako bi naši građani u Kalesiji dobili ono što zaslužuju. Zajedno možemo napraviti preokret u Kalesiji. Mojim dolaskom se nešto počelo mijenjati u Kalesiji. Prethodnih godina se sve obećavalo i vrtilo u krug. Nastojat ćemo da se u naredne četiri godine u Kalesii vide promjene“, kazao je Džafić.

Prisutnima su se još obratili Edis Mešić, predsjednik NBL Kalesija, dr. Enes Idrizović, predsjedavajući Općinskog vijeća Kalesija koji su izrazili zadovoljstvo pristupanjem novih članova ovoj stranci i izrazili nadu da će ova stranka biti najjača u Kalesiji nakon ovogodišnjih lokalnih izbora.

General Mirsad Gutić je govoreći o razlozima pristupanja NBL-u naglasio da je u ovom timu prepoznao potencijal, dok se većina drugih stranaka osipa. Damir Džafić, potpredsjednik SDP-a i vijećnik u Općinskom vijeću Kalesija je kazao da je politika koju vodi SDP-e izgubila smisao, jer je SDP-e propustio priliku da formira vlast u TK-a, iako je bio pobjednička stranka. Dodao je da se odlučio za prelazak u NBL jer je zahvaljujući saradnji sa načelnikom Seadom Džafićem uspio realizirati brojne projekte u MZ Rainci Gornji i da su značajno povećana sredstva za sport u Kalesiji u posljednje četiri godine.

Jasmin Smajić, predsjednik MO SDA Kikači je rekao da je pogriješio što prije četiri godine nije podržao načelnika Seada Džafića, koji je u dosadašnjem mandatu pokazao da može napraviti mnogo toga boljeg u Kalesiji. Istakao je da je SDA napustio jer je nezadovoljan rezultatima stranačkih izbora, jer, kako kaže, ponovo se dešava da pojedinci imaju po četiri funkcije, a ljudi koji rade ostaju po strani.

Podršku stranačkim kolegama u Kalesiji pružio je i Edim Kadić, predsjednik GO NBL Tuzla, koji im je poželio mnogo sreće i uspjeha na narednim izborima.

(Radio Feral)

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

%d blogeri kao ovaj: