Predsjedavajući Općinskog vijeća Kalesija Enes Idrizović: Saopćenje za javnost

Predsjedavajući Općinskog vijeća Kalesija Enes Idrizović uputio je saopćenje javnost koje prenosimo u cjelosti

Poštovana gospodo iz PRESS službe OO SDA Kalesija,

Naravno da se potpisujem svojim imenom i prezimenom i zasluženim zvanjima, jer nemam razloga da se krijem iza nečega kao vi. Ja sam svoja zvanja zaradio radom i trudom, obranio na državom univerzitetu i Kliničkom centru, za razliku od vaših pojedinaca po kojekakvim privatnim i poluprivatnim fakulteta od Karakaja do Prijedora i nekim mjestima za koja nisam ni čuo.

Napominjem da sam svoj posao dobio na vama uglavnom nepoznatoj instituciji koja se zove Javni konkurs od 17.11.2008.godine i to ne zato što sam bio pripadnik neke političke partije nego zato što sam bio najbolji na tom konkursu.

Ako ste tako časni i pošteni zašto se ne potpišete iza vaših saopćenja, imenom i prezimenom, ma koliko da vas ima, pa da se argumentovano i sa dokazima raspravljamo, a ne ovako da se krijete ko miševi u rupi. Žalosna je činjenica da u toj grupaciji vidim ima i nekih od mojih kolega ljekara (što se može zaključiti iz stručnih termina u vašem posljednjem saopćenju) jer neosnovano i neargumentovano napadati članove moje porodice govori koje su to karakterne, ljudske i moralne veličine, neka im služi na čast.

Prihvatajući bavljenje politikom posebno prihvatajući ovako odgovornu funkciju predsjedavajućeg Općinskog vijeća znao sam da cu biti i izložen i negativnim diskusijama i nemam ništa protiv da se arumentovano i dokumentovano raspravljamo i u Vijeću i u medijima, jer za razliku od vas nemam oraha u džepu, ali da ćete spasti tako nisko, dotaknutu dno političkog blata, napadajući na nešto meni sveto, moju porodicu, to nisam očekivao ni od vas, baš bi vam pozavidjele i neke vaše kolege iz manjeg entiteta, ali to je dokaz da nikakvih konkretnih činjenica ni arumenata protiv mene nemate (osim još nekih sitnih pravopisnih grešaka u mom prošlom saopćenju kojim ste se bavili).

Bavite se neosnovanim špekulacijama po tipu čula-kazala i izigravate vidovitu Džemilu, pretpostavljajući gdje će moja supruga početi raditi. Gospodo politički miševi da vam kažem, moja supruga je 12 godina na evidenciji Službe za zapošljavanje (čitaj Birou, iako vi i vaše porodice možda i neznate da ta institucija postoji), redovno je završila srednju Medicinsku školu u Tuzli, njen otac je ratni vojni invalid i demobilisani borac Armije R BiH, a njena majka preko 30 godina je uposlenik Doma zdravlja Kalesija, uključujući naravno i svo vrijeme rata. I da ste nekada za vrijeme vaše vlasti raspisali Javni konkurs za zapošljavanje u toj ustanovi sigurno bi bila na listi daleko iznad svih onih podobnih vaših kadrova, uključujući i frizere,veterinare i šta sve ne (vjerovatno usput prekvalifikovane?).

Ali gospodo dušebriznici poručujem vam da se ne brinete, jer ja i moja porodica živimo sasvim pristojno od moje plate hirurga. Ali vi bi trebali se zabrinuti za ovaj narod koji je gladan, ali sit vaše politike i laži, ali šta vas briga za to kada je većina vas i članova vaših obitelji već odavno na nekoj budžetskoj instituciji u Kalesiji i dobro živite sa narodne grbače i od općinskog Budžeta, za koji vaši vijećnici za ovu godinu čak nisu ni glasali iako direktno žive od njega, što je nezamislivo.

Pozivate se na moje odsustvo sa svečane sjednice Općinskog vijeća od 25.novembra, koju je uspješno vodio moj zamjenik,što mu svakako spada u dužnosti pri čemu je uredno obavijestio o razlozima mog izostanka.

Činjenica je da sam toga dana bio spriječen profesionalnim obavezama na poslu, bio sam dežurni (sto se može vidjeti u prilogu), ali sam nakon 24-satnog rada pravo sa posla, cjeli dan po kiši i snijegu zajedno sa općinskim načelnikom Seadom Džafićem prisustvovao obilježavanju pobjede Armije R BiH na Lisači, pri čemu nisam vidio nikoga od kolega vijećnika članova SDA.  Znam da su neki od njih proveli rat daleko izvan granica BIH ali to nije razlog da ne dođu odati počast onim časnim ljudima sto su dali svoje živote u odbrani njihove imovine, dok su oni brojali njemačke marke daleko od domovine i rata.

Istina je da sam u predhodnom periodu, u okviru ekipe NL Sead Džafić sa drugim političkim subjektima učestvovao u pregovorima o objedinjavanju svih zdravih političkih snaga u Kalesiji na jedno mjesto.To je ideja koju odavno zagovaram s ciljem jačanja pozicije naše općine u kantonu i šire, ali je to sa naše strane na vrijeme osujećeno kao neuspješan pokušaj rehabilitacije posrnule i raštimovane kalesijske SDA i propali Trojanski konj u pokušaju vraćanja u igru SDA-ovih političkih dinosaurusa iz Kalesije, što će najbolje pokazati predstojeći Opći izbori.

Još jednom podvlačim činjenicu da svojim volonterskim angažmanom u obavljanju časne dužnosti predsjedavajućeg Vijeća mjesečno štedim budžetu općine oko osam hiljada KM, ili godišnje skoro 100 000 KM, koje ćemo usmjeriti u korisne projekte i pri tome radim isti onaj posao kao vaši kadrovi “profesionalci”, naravno uz nesebičnu pomoć male ali efikasne ekipe Stručne službe Općinskog vijeća. Zar nije bolje da taj novac ide u razvoj mjesnih zajednica, stipendije, pomoć poljoprivrednicima i slično, nego da služi za uhljebljavanje vaših podobnih kadrova kao ranije. Ovom prilikom napominjem da nikada nisam, niti ću podržati to da predsjedavajući bude profesionalac pa makar dolazio i iz moje Nezavisne liste, jer se to pokazalo nepotrebnim i suvišnim i u mnogo većim općinama našeg kantona.

Još jednom ističem da nikoga ne mrzim što je drugačiji, ljude ne dijelim po nacionalnoj, vjerskoj, političkoj, ekonomskoj ili geografskoj osnovi, nisam tako odgojen, nego ih dijelim na ljude i neljude, poštene i lopove, časne i uhljupe, pa bujrum vi se prepoznajte u ovom.

Gospodo, pozivam vas da se manite prepoznatljivog politikanstva i neistinitih bljuvotina i za razliku od dosadašnjeg uključite u konstruktivan rad Vijeća, pokušajte obezbijediti sredstva za našu Kalesiju sa viših nivoa vlasti, kojim bar za sada jos uvjek vladate, da se pozabavite načinima da se poveća naš budžet, jer izbori idu, a ovaj gladni kalesijski narod najbolje zna…

A meni vjerujte neće dosaditi ova medijska dopisivanja, jer za razliku od vas niti se krijem niti imam šta kriti od javnosti.

S poštovanjem,
Predsjedavajući OV Kalesija
Dr.Enes Idrizović,mr.med.sc.
Specijalista opšte hirurgije

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

%d blogeri kao ovaj: