Predložen jednomjesečni pritvor za Seida Kuralića, profesora u MSŠ Kalesija

Tužilac Kantonalnog tužilaštva u Tuzli Dražen Miličević uputio je prijedlog Općinskom sudu Kalesija za određivanje jednomjesečnog pritvora 60-godišnjem Seidu Kuraliću, profesoru mašinske grupe predmeta u Mješovitoj srednjoj školi Kalesija, zbog sumnje da je počinio krivično djelo primanje dara ili drugih oblika koristi.

Sumnja se da je Kuralić, radeći kao profesor u SMŠ Kalesija, u periodu od 2010. do juna 2017. godine u šest situacija od roditelja učenika kojima predaje grupu mašinskih predmeta, tražio i primao iznose od 100 do 200 KM kako bi učenicima koji su u tim predmetima imali izglednu zaključnu negativnu ocjenu pogodovao i osigurao im pozitivnu zaključnu ocjenu na kraju školske
godine.

„Istraga u ovom predmetu se nastavlja te Tužilaštvo poziva sve roditelje učenika ili osobe koje imaju saznanja da je u još nekim situacijama osumnjičeni tražio ili primao novac za prolazne ocjene učenicima, da isto prijave i daju iskaz postupajućem tužiocu“, kazali su iz ove pravosudne institucije.

Kuralića su jučer, po nalogu tuzlanskog Kantonalnog tužilaštva, u školi u kojoj radi uhapsili pripadnici Federalne uprave policije.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

%d blogeri kao ovaj: