Predizborni skup Seada Džafića i Nezavisne liste u Tojšićima: Kupio sam dio Remontmontaže, kupiću i drugi dio i tu će raditi Tojšićani

Predizborni skup Seada Džafića i Nezavisne liste “Sead Džafić” održan u srijedu 21. septembra 2016. godine u Tojšićima bio je impozantan po broju prisutnih, po obraćanjima govornika i njihovim porukama, po kulturno-zabavnom programu i pobjedničkoj atmosferi koja se osjetila na skupu. Dominirala je poruka da program nezavisnog kandidata za načelnika Kalesije Seada Džafića i njegove liste nudi rješenja za sve probleme sa kojima se građani općine susreću, od rješavanja pitanja infrastrukture, razvojnih programa i zapošljavanja, ravnomjernog razvoja općine do prevazilaženja sve većih podjela među građanima zbog stranačke pripadnosti.

U ulozi domaćina prisutnima se obratio Mujo Kadić, kandidat sa liste za Općinsko vijeće, i pozvao svoje komšije da podrže Seada i Nezavisnu listu.

“Obišao sam mnoge MZ u Kalesiji i mogu reći da su mnoge razvijenije od naših Tojšića. Nemojte da se dijelimo na zelene i crvene, mi smo izabrali boje Bosne i Hercegovine, neka naša boja bude plava i žuta i neka Sead Džafić bude vaš i naš izbor za načelnika”, kazao je Kadić u svom obraćanju.

Skupu se obratio istaknuti privrednik Fiko Šahmanović vlasnik firme “ŠF Inžinjering”, koji je rekao da je došlo vrijeme da se da podrška privrednicima i ljudima koji imaju viziju kako i na koji način razviti Kalesiju i pomoći zapošljavanju.

Kandidat za OV Kalesija Mensur Hukić, inače direktor jedne od najuspješnijih bosanskohercegovačkih firmi – UNIS TOK doo Kalesija, istakao je da projekat Nezavisne liste “Sead Džafić” predvođen Seadom Džafićem kao kandidatom za načelnika iz sata u sat dobija sve više pristalica, jer znaju da je to put koji Kalesiju vodi u Evropu.

Profesor Fadil Alić, nosilac Nezavisne liste za OV Kalesija govorio je o programskim ciljevima ove liste i posebno o planovima koji se odnose na Tojšiće i rješavanje pitanja koja se odnose na ovu mjesnu zajednicu. Pozvao ih je da se pridruže  “Lađi spasa”, da glasaju za Seada Džafića i Nezavisnu listu i time mjenjaju stanje u kojem se sada nalaze.

Nakon prikazanog dokumentarnog filma o dosadašnjim rezultatima rada Seada Džafića i njegovim programskim ciljevima, uz ovacije prisutnih za govornicu je izašao kandidat za načelnika Kalesije Sead Džafić.

“Dragi moji Tojšićani, hvala vama što ste došli u ovolikom broju kako bi nas podržali. Sve ovo što ste vidjeli na filmu sve je moguče realizirati u periodu od četiri godine, samo ukoliko meni i mojoj Nezavisnoj listi date svoje povjerenje. Evo već ste čuli, kupio sam dio Remontmontaže kupiću i drugi dio kako bi ova firma počela da radi punom parom i kako bi u njoj bilo posla prvenstveno za Tojšićane, a onda i sve ostale”, rekao je Džafić.

U nastavku obraćanja rekao je da će ukoliko dobije povjerenje građana urediti općinsku administraciju, takođe odmah putem licitacije prodati službeni automobil načelnika općine a sav novac od njega usmjeriti na izgradnju ambulante u Tojšićima. Dodao je da će i dalje pomagati tojšićku Slogu kao i do sada, bez obzira na rezultate izbora.

Na kraju prisutnima se obratio i istaknuti ljekar iz Tojšića Nermin Mušanović, koji je svojim komšijama kazao sljedeće:

“Nikada nikome nisam rekao za koga da glasa, ali vam kao komšija i prijatelj kažem, glasajte za čovjeka koji svoji djelima pokazuje daje uz narod”.

Skup je nastavljen druženjem  uz pjesmu Nihada Kantića-Šiketa, koji je na početku nastupa rekao da je Sead Džafić veliki čovjek koji zaslužuje podršku Tojšićana.

Informativna služba Nezavisne liste “Sead Džafić“

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

%d blogeri kao ovaj: