Predizborni skup kakav „Rainci Gornji“ ne pamte: Data snažna podrška kandidatima SDP-a!

Sala Doma kulture u Raincima Gornjim bila je premala da primi sve zainteresovane za predizborni skup Socijaldemokratske partije koji je održan u petak, 18.09.2018 godine.

Prisutnima su se obratili kandidati SDP-a iz Kalesije na Općim izborima 2018. godine:
Dževad Hadžić, nosilac liste SDP-a za Skupštinu Tuzlanskog kantona,
Amra Selimović, kandidatkinja SDP-a za Skupštinu Tuzlanskog kantona pod rednim brojem 21,
Suad Kulić, kandidat SDP-a za Skupštinu Tuzlanskog kantona pod rednim brojem 30,
Muhamed Osmanović, kandidat SDP-a za Parlament Federacije Bosne i Hercegovine pod rednim brojem 3,
Adela Bešić, kandidatkinja SDP-a za Parlament Federacije Bosne i Hercegovine pod rednim brojem 5,
Faruk Džafić, kandidat SDP-a za Parlament Federacije Bosne i Hercegovine pod rednim brojem 9.

Također, prisutnima se obratio i domaćin skupa, predsjednik osnovne organizacije Rainci Gornji i vijećnik u Općinskom vijeću Kalesija – Damir Džafić.

U svom emotivnom obraćanju, predsjednik Mjesne zajednice Damir Džafić je naglasio da je u proteklih 20 mjeseci u Raince Gornje uloženo više od 300.000 konvertibilnih maraka. Urađeno je nekoliko vodovoda, čime je praktično voda došla pred svaku kuću u MZ Rainci Gornji, nekoliko zaseoka je izgradilo uličnu rasvjetu, zamijenjen je krov na Osnovnoj školi, a konstantno je pružana podrška i sportskim kolektivima, kulturno – umjetničkim društvima, lovačkoj sekciji, penzionerima i socijalno ugroženim stanovnicima MZ Rainci Gornji.

Posebno oduševljenje na skupu izazvalo je obraćanje Faruka Džafića, dokazanog borca za Raince Gornje i mladog čovjeka koji se prvi put nalazi na nekoj listi. Faruk je pozvao svoje komšije i prijatelje da pruže snažnu podršku SDP-u na predstojećim izborima, jer ovo nisu izbori samo za Skupštine i Parlamente, ovo su izbori u kojima se odlučuje o ostanku i opstanku države Bosne i Hercegovine. Naglasio je da je jedino SDP snaga kojom ova zemlja može ići naprijed i da jedino SDP može napraviti Zemlju za sve nas, zemlju za sve njene građane.

Dževad Hadžić je iskazao veliku zahvalnost mještanima Rainaca Gornjih na podršci koju godinama ukazuju SDP-u, ali i konstatovao da su kandidati SDP-a ove godine spoj mladosti i iskustva. Rekao je da kalesijski SDP na ove izbore izlazi sa čak četiri kandidata mlađa od 35 godina, što je još jedan od dokaza da mladi predstavljaju važan faktor u kalesijskom SDP-u.

Svi kandidati su isticali kandidaturu dr. Denisa Bećirovića za člana predsjedništva Bosne i Hercegovine, konstatujući da je SDP ponudio ubjedljivo najboljeg i najkompetentnijeg kandidata za ovu poziciju.

Nakon javne tribine, uslijedilo je druženje i kulturno zabavni program u prostorijama Doma kulture.

OO SDP BiH Kalesija

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

%d blogeri kao ovaj: